Városi megemlékezés a kommunizmus áldozatai előtt tisztelegve

Megtartotta a kommunizmus áldozataira történő megemlékezését Csurgó városa ebben az esztendőben is. A február 23-án megtartott esemény első része az önkormányzat főbejárata mellett zajlott, ahol Baranyai Zoltán, a Nemzeti Művelődési Intézet vármegyei igazgatója mondott beszédet. Ezt követően került sor a koszorúzásra a Hortobágyra elhurcoltak emléktáblája.

Városi megemlékezés a kommunizmus áldozatai előtt tisztelegve

Csurgó város önkormányzata minden esztendő februárjának a végén rövid ünnepséget tart a kommunizmus áldozatainak az emléknapján, amely egészen pontosan 25-én van. Idén erre 23-án, pénteken került sor a kora délutáni órákban. 2022 óta ez az esemény a beszéddel kezdődik és nem a koszorúzással. Most sem volt másként. Ezúttal Baranyai Zoltán, a Nemzeti Művelődési Intézet vármegyei igazgatója fogalmazta meg gondolatait a kegyetlen történelmi időszakkal kapcsolatosan.

 

A folytatásban a jelenlévők az önkormányzat épületének a közút felőli részére mentek át, hiszen ott található a Hortobágyra elhurcoltak emléktáblája, amelyet megkoszorúztak. A fal tövébe egy mécses is el lett helyezve. A rendezvény keretében ez alkalommal megtekinthető volt a Terror Háza Múzeum anyagából összeválogatott, úgynevezett roll up kiállítás, amely a „Rabszolgasorsra ítélve” címet kapta. Ezzel fejeződött be Csurgón a kommunizmus áldozataira történő városi megemlékezés.