Elfogadásra került az idei év költségvetése

A törvényi előírásoknak megfelelően, időben lett beterjesztve városunk idei évi költségvetési tervezete, amely a február 9-i ülésen lett megtárgyalva. Szintén az országos jogszabályok értelmében, szakembernek felül kellett vizsgálni az egészet, melynek eredményét ifjabb Szita László könyvvizsgáló szóban is ismertette. A költségvetéshez Ilia Csaba mondta el kritikáját. A költségvetés végül két ellenszavazat mellett elfogadásra került.

Elfogadásra került az idei év költségvetése

A február 9-én megtartott, késő est órákba nyúló testületi ülés egyik legfontosabb témája mindenképpen a költségvetési rendelettervezet megvitatása volt. Előzetesen mind a négy bizottság tárgyalta, elfogadásra javasolva az összes. Természetesen, mint minden évben, a törvényi előírásoknak megfelelően, most is előzetesen véleményezésre került egy könyvvizsgáló által, aki részt vett az ülésen, összefoglalva szóban is az általa leírtakat.

 

A költségvetési tervezethez elsőként Ilia Csaba mondta el kritikáját. Az elhangzottakra Vörös Mátyás, a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság elnöke, majd Füstös János polgármester reagált.

 

A szavazás során kettő képviselő nem támogatta a költségvetés jelen formáját, öten azonban igen, így elfogadásra került. De ahogy városunk polgármestere is kiemelte, a rendkívül nehéznek ígérkező idei év folyamán valószínűleg módosulni fog, mint ahogy eddig minden esztendőben.