Sajtótájékoztatón ismertette Szászfalvi László a nemzeti konzultáció eredményét

Sajtótájékoztatót tartott Szászfalvi László. Témája a nemzeti konzultáció eredménye volt. Térségünk országgyűlési képviselője elsőként köszönetét fejezte ki annak a több mint másfél millió választópolgárnak, aki kitöltötte és visszaküldte. Elmondta, a válaszadók 98 %-a a kormány politikájával ért egyet teljes mértékben.

Sajtótájékoztatón ismertette Szászfalvi László a nemzeti konzultáció eredményét

Magyarország szuverenitásának a védelme állt annak a nemzeti konzultációnak a központjában, melyet novemberben indított el a kormány. Tizenegy kérdésben várta a választópolgárok véleményét, melyek a rezsitámogatásról, a kamatstopról, az extraprofitadóról, a hazánkban is létrehozandó migránsgettóról, Európa terrorfenyegetettségről, Ukrajna brüsszeli pénzekből történő támogatásáról, a gyermekvédelmi törvényről, valamint a külföldről küldött anyagi támogatással való befolyásolásról szóltak a magyar politikát illetően. Az egy hetes hosszabbítást követően, a 2024-es év első hónapjának 17. napján járt le a válaszadás határideje. Ennek eredményéről tartott sajtótájékoztatót január 29-én, hétfőn Szászfalvi László, aki elsőként a nemzeti konzultáció jelentőségét hangsúlyozta.

 

A kormány gyorsan összesítette, a válaszadók milyen véleménnyel voltak az érintett kérdésekről. Ezt részletezte a folytatásban térségünk országgyűlési képviselője.

 

Végezetül elhangzott, fontos kérdésekben a kormány természetesen a jövőben is kikéri a választópolgárok véleményét, újabb nemzeti konzultációk indításával.