Segítség a pályaválasztási döntésben

Pályaválasztási napot rendeztek a Csokonai Református Gimnáziumban. Az eseményen számos szakma képviselői mutatták be foglalkozásuk részleteit, érdekességeit. A képzett tanácsadók pedig a diákok kérdéseire válaszolva próbálják segíteni a továbbtanulási irányokat.

Segítség a pályaválasztási döntésben

A felnőtté válás egyik meghatározó mérföldköve a továbbtanulási lehetőségek megismerése és annak a kiválasztása. Pályaválasztás előtt álló fiataloknak nagy segítséget jelentenek a döntés hozatalban a pályaorientációs fórumok. A Csokonai Református Gimnáziumban minden évben megrendezésre kerül ez az esemény. Füstösné Ábrahám Judit igazgató elmondta, hogy itt helyben közvetlen információkhoz juthatnak az érdeklődő tanulók és szülők.

 

A továbbtanulás irányát számos tényező befolyásolhatja, de igazán jó választás akkor születhet, ha a diák saját képességeire és önismeretére alapozva hozza meg a továbbtanulással kapcsolatos döntéseit. Az iskola- és a pályaválasztás előtt álló diákok kérdéseiket feltehetik képzett tanácsadóknak is. Idén először vett részt a rendezvényen a Somogy megyei pedagógiai szakszolgálat.