Idén is nagyon sokan jöttek el a kézilabda táborba

Negyedik nyáron kerül megrendezésre a kézilabda tábor Csurgón. Növekvő népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy közel ötven gyermek jelentkezett rá. A szervezők ismét csak nagy gondot fordítottak arra, hogy kimagasló szaktudású szakembereket hívjanak foglalkozásokat tartani. Így eljött a táborba többek között Zsiga Gyula, a kézilabda szövetség utánpótlás szakmai igazgatója, illetve Sótonyi László is, aki az U21-es válogatottal ezüstérmet szerzett a pár hete befejeződött világbajnokságon.

Idén is nagyon sokan jöttek el a kézilabda táborba

Kézilabdát szerető gyermekekkel telt meg a Sótonyi László Sportcsarnok a július 10-ével kezdődő héten. Negyedik alkalommal került ugyanis megrendezésre a kézilabda tábor, ismét csak kiváló szakemberek részvételével.

 

A szervezők igyekeztek odafigyelni a gyermekek pihenésére is az edzések, meghívott szakemberek foglalkozásai között.

 

A magyar utánpótlás egyébként egyre sikeresebb nemzetközi szinten is. Az U19-es lányok nagyon magabiztosan nyerték most az Európa Bajnokságot, illetve a Sótonyi László vezette U21-es fiúk világbajnoki ezüstérmesek lettek. Lassan beérni látszik a sok munka eredménye, melyet Zsiga Gyula hangsúlyozott. A Magyar Kézilabda Szövetség utánpótlás szakmai igazgatója egyébként pontos programmal, célirányos feladatokkal készült a csurgói kézilabda táborba, tudva, hogy egyelőre mire van szükségük a 14 év alatti, kézilabdázni szándékozó gyermekeknek.