Nem sikerült meglepetést okozni a Szeged ellen

Papírforma vereséget szenvedett férfi kézilabda együttesünk hazai pályán az OTP Bank-Pick Szeged ellen. A múlt heti vasárnapi összecsapást gyakorlatilag az első félidő utolsó tíz perce döntötte el, amikor képtelenek voltunk betalálni az ellenfél kapujába. A szünetre összeszedett ötgólos hátrányt pedig már nem tudtuk ledolgozni. A vége 31:24-es szegedi győzelem lett.

Nem sikerült meglepetést okozni a Szeged ellen

Az OTP Bank-Pick Szeged csütörtökön Bajnokok Ligája mérkőzést játszott külföldön, melyet követően, múlt héten, vasárnap délután érkezett Csurgóra férfi kézilabda együttesünkhöz. A vendégek fáradtsága és norvégiai rossz játéka miatt többen titokban bíztak a meglepetésben. Az első kettő gólt mi szereztük. Egyet hétméteresből, egyet indulásból. De sajnos erre a Szeged néggyel válaszolt. Aztán utolértük őket, de utána hosszú percekig sorminta szerint alakult az eredmény. Egy vendég találat, egy csurgói. A jó védekezésünk mellett nálunk Alexa Tufekdzic magabiztosan értékesítette a büntetőinket, illetve Gábor Marcell játszott főként gólerősen. Egy Tisza-parti támadásbeli hibát követően viszont Tomislav Spruk talált be Mikler kapujába, mellyel a 19. percben sikerült átvenni a vezetést 11:10-re. A vendégek vezetőedzője, Kárpáti Krisztián ki is kérte az első idejét, és mint később kiderült jól is tette. Innéttől kezdve ugyanis egy dinamikusabb Szeged volt a pályán, míg mi érthetetlen módon leblokkoltunk. Olyannyira, hogy a szünetig hátralévő időben képtelenek voltunk gólt szerezni, miközben hatot kaptunk. Így a félidőben 16:11-es hátrányba kerültünk.
A folytatásban gyakorlatilag felváltva estek a találatok, a vendégek magabiztosan tartották megszerzett előnyüket. Az öt-hat egységnyi különbség állandósult ebben az időszakban. Részünkről pozitív változás az 51. percben történt, amikor sikerült belátható távolságra, három gólra felzárkóznunk. A hátralévő időben azonban megint többet hibáztunk, melyet fegyelmezett kézilabdával jól használt ki a Szeged. Egy perccel a lefújás előtt alakult ki az addigi legnagyobb különbség, a nyolc találat. Tufekdzic az időntúli hétméteresünket még belőtte, így alakult ki a végeredmény: Csurgói KK – OTP Bank-Pick Szeged 24:31.

 

Együttesünk csütörtökön is pályára lépett, mégpedig a fővárosban, a Ferencváros ellen. A végig szoros, nagy küzdelmet hozó összecsapáson sikerült végül egy nagyon értékes pontot elhozni. Itt a végeredmény FTC-Green Collect – Csurgói KK 24:24.