Nem sok hiányzott a bravúros pontszerzéshez

Két héttel ezelőtti hazai mérkőzésén a Telekom Veszprémet fogadta férfi kézilabda csapatunk. Az első félidőben alaposan meglepte együttesünk nagynevű ellenfelét, hiszen a szünetben három góllal vezettünk. A második játékrészben ugyanilyen arányú hátrányba kerültünk, de nagyot küzdve végül úgy szenvedtünk vereséget 28:27-re, hogy az utolsó másodpercekben ziccert hibáztunk.

Nem sok hiányzott a bravúros pontszerzéshez

Telt ház várta férfi kézilabda együttesünk összecsapását a Telekom Veszprém ellen, melyre május 6-án, szombaton került sor. Nyilván sokan voltak kíváncsiak a világsztárokkal teletűzdelt ellenfél játékára. Az első találatot mi szereztük Matko Rotim révén. Lauge egyenlített, de kettő perc múlva megint mi voltunk eredményesek. Ekkor Krecic talált be. Sőt, a következő gólt is ő szerezte, mellyel 3:1-re vezettünk. A hetedik minutumban Krsmancic találatával pedig már 5:2 volt nekünk. A folytatásban nagyon szépen tartottuk háromgólos előnyünket. 10:7-nél a Veszprém vezetőedzője ki is kérte az első idejét, hiszen nem nagyon volt esélyük a felzárkózásra. De szerencsére ezt követően sem. Nagyon fegyelmezetten kézilabdáztunk, és ami a legfontosabb volt, eredményesen. Kulcsfontosságú volt, hogy szinte minden posztról be tudtuk venni a vendégek kapuját. A 25. percben kapusunk, Füstös Ádám percei következtek. Előbb egy ziccert, majd utána egy sáncon megpattanó labdát hárított, miközben beállóból gólt szereztünk, négyre növelve előnyünket. Jött egy időkérésünk ezt követően, majd ismét csak Füstös Ádám volt a helyén. Ezúttal jobbszélről jövő ziccert sikerült hárítania. A szünetben végül 16:13 arányban álltunk jobban, nagyon koncentrált, kiváló kézilabdát bemutatva.
Nyilván nagy volt rá az esély, hogy a pihenőt követően nem tudjuk sokáig magasan tartani az első félidőben felállított mércét, de a Veszprémnek nagyon kellett küzdenie, hogy utolérjen bennünket. Ebben nagy része volt a második félidőben beálló spanyol válogatott kapusuknak, Corales-nek, aki sajnos nagyon jól szállt be a meccsbe.A 38. percben aztán Remili találata a 18-18-at jelentette. Ezt követően zsinórban még három gólt kaptunk. Főként az első félidőben is eredményesen játszó balszélsőjük, Strlek-nek köszönhetően, aki nem nagyon hibázott. Szerencsére nem omlottunk össze. Köszönhető volt Holló Balázs nagyszerű védéseinek, aki nem egy esetben hárított ziccert. Közelebb is tudtunk kerülni, ráadásul az 57. perc elején kiegyenlítettünk Krsmancic találatainak köszönhetően. Fél perc múlva gólt kaptunk ugyan, de a végig rendkívül nagy küzdelmet hozó mérkőzésen az izgalmak a végére még tovább fokozódtak. Az utolsó bő három percben azonban már nem tudott betalálni egyik csapat sem. Annak ellenére, hogy az utolsó támadást mi vezethettük a döntetlen eléréséért, és pár másodperccel a lefújás előtt jobbszélsőnk, Tóth Ádám sajnos nagy helyzetben hibázott. Lövését kivédte a veszprémi kapus, mellyel végül 28:27-re kikaptunk.

 

A múlt hétvégi Gyöngyös elleni, idegenbeli összecsapás azonban már nem hozott ilyen fegyelmezett játékot kézilabdázóinktól. Nagyon sok helyzet maradt ki, melynek köszönhetően 25:24 arányban vereséget szenvedtünk.