Vereség hazai pályán a Komlótól

Vereséget szenvedett férfi kézilabda csapatunk a legutóbbi bajnoki fordulóban, amikor hazai pályán a Komló volt az ellenfél. A vendégek végig vezettek, és 14:12-es félidőt követően, 28:25-re nyertek.

Vereség hazai pályán a Komlótól

A ferencvárosi döntetlent követően, a Komlót fogadta férfi kézilabda csapatunk október 28-án, szombaton a legutóbbi bajnoki fordulóban. Nyilván ezen az összecsapáson is nehéz mérkőzésre lehetett számítani. Ez rögtön az elején be is igazolódott, hiszen elég tompán mozogtak játékosaink. Az első találatunk a hetedik perc végén született. Szerencsére a vendégek addig csak kétszer voltak eredményesek. A 13. minutumban Bazsó Gergely találatával tudtunk egyenlíteni, 5:5-re. Ekkor azonban megint csak jócskán növekedtek hibáink és háromgólos hátrányba kerültünk. Próbáltunk kapaszkodni, de sokszor tanácstalanul, tompán kézilabdáztunk. Egy egységnyire tudtunk legjobban feljönni az idő múlásával. Remény a fordításra a félidő végén csillant fel. A 28. percben ugyanis sikerült az egyenlítés. A szünetig azonban már csak kettő komlói gól született, így 14:12-es vezetésükkel térhettek pihenőre a csapatok.
A második játékrészben számunkra katasztrofálisan folytatódott a meccs. Kilenc perc alatt mindössze egyszer tudtunk betalálni, míg négyet kaptunk. Természetesen jött is az időkérés. Az akarattal nem volt hiány, hiszen küzdöttünk, hajtottunk, de a hibáink közepette ez arra volt elég, hogy nagyon lassan tudtuk csak csökkenteni a különbséget. Az ötgólos hátrányunk a 44. percben kettőre, az 53-ban pedig egy gólra redukálódott. De aztán zsinórban hármat dobott a Komló, távolítva reményünket a fordításra. A vendégek okosan, fegyelmezetten kézilabdázva egy nyugodt előny birtokában mehettek be a végjátékba, így hiába szereztük mi az utolsó kettő találatot, 28:25 arányban, fájó vereséget szenvedtünk.

 

Együttesünk ezzel a vereséggel a kilencedik helyre csúszott le a tabellán. Legközelebb november 11-én, szombaton lép pályára idegenben, a kis Veszprém ellen. Mindenképpen fontos lenne begyűjteni a bajnoki pontokat.