Az aradi vértanúkra emlékezett a város

Városi megemlékezésre került sor pénteken délután az Aradi Vértanúk Napja alkalmából. Helyszíne a református gimnázium előparkjában található emlékoszlopnál volt, ahol Szalai Józsefné, a Szociális, Egészségügyi és Sport Bizottság tagja mondta el ünnepi gondolatait. Zárásként koszorúk elhelyezésével tisztelegtek a résztvevők a magyar hősök emléke előtt.

Az aradi vértanúkra emlékezett a város

Október 6-án, pénteken délután került sor az Aradi Vértanúk tiszteletére tartott városi ünnepségre, melynek helyszíne, mint több éve már, a református gimnázium előparkjában található emlékoszlop volt. A Himnusz hangjait követően, megemlékező gondolatokat Szalai Józsefné mondott. A beszédet követően egy vers hangzott el.

 

Minden aradi hős emlékére meggyújtásra került egy-egy mécses, neveik elhangzása közben. Az Aradi Vértanúk napja alkalmából tartott rendezvény végén a város vezetői, az intézmények, egyházak és civil szervezetek képviselői helyeztek el koszorúkat az emlékoszlopnál, tisztelegve, fejet hajtva a magyar hősök előtt. Zárásként pedig a Szózat került eléneklésre.