Ballagás a református gimnáziumban

Középiskoláink közül a református gimnáziumban egy nappal később tartották a ballagási ünnepséget. A szombat délelőtti esemény a hosszú évek alatt megszokottak szerint zajlott. A 35 maturandus először a Festetics Kapun keresztül átlépve, jelképesen elhagyta eddigi tanulmányai helyszínét. A református templomban pedig rövid istentiszteletre, búcsúbeszédekre, kulturális műsorszámokra, jutalmak átadására került sor.

Ballagás a református gimnáziumban

Meglepetés énekkel köszöntötték a tanárok a református gimnázium 35 végzősét ballagási ünnepségük elején, amikor az épületben a maturandusok utolsó útjukat járva jöttek le a lépcsőn az emeleti részről. Ezt követően vonultak a Festetics Kapuhoz, hogy elköszönve tanulmányaik eddigi helyszínétől, jelképesen kilépjenek az iskola életéből. A szokásoknak megfelelően, kézfogással köszönt el tőlük az intézmény vezetősége, illetve a meghívott vendégek. Most sem maradt el a kisiskolások éneke, akik ezzel az ajándékkal búcsúztatták a ballagókat.

 

A május 6-án, szombaton délelőtt megtartott esemény további része ismét csak a Csurgói Református Templomban folytatódott. Itt először az ünnepélyes zászlóátadásra került sor, melyet rövid istentisztelet követett. Ez alkalommal Steinbach József adta át útravaló gondolatait prédikációjában. A Dunántúli Református Egyházkerület püspöke az ige kapcsán beszélt még a bátorságról és a bizodalomról. Hella Ferenc az időben történő, helyes döntésre hívta fel a ballagók figyelmét.

 

Következtek a végzősök búcsúbeszédei. Először a 12/A osztályé, akik énekkel is készültek az ünnepségre. Természetesen a kézilabdás osztály is elköszönt a gimnáziumtól.

 

Szintén intézményi hagyomány szerint kötöttek szalagot az iskolazászlóra a végzős évfolyamok, majd a könyvjutalmak kerültek átadásra. Szorgalomért, közösségi munkáért, tanulmányi eredményért, kiváló sportteljesítményért. Utoljára Füstösné Ábrahám Judit rakta bele a ballagók tarisznyájába útravaló mondatait. A Himnusz felcsendülése előtt, zárásként egy újabb meglepetés énekre került sor.

 

Az ünnepelteknek nem maradt sok idejük a lazításra, hiszen a héten már megkezdődtek számukra az érettségi vizsgák, melynek sikeressége nagybanbefolyásolhatja további terveiket, életüket.

 

 

 



Műsor

Május 6. hétfő

18.27: Diagnózis – egészségügyi magazin

19.00: Csurgói Híradó

19.17: Így történt – archívműsor

20.02: Képújság

22.00: Csurgói Híradó

22.17: Így történt – archívműsor

23.02: Diagnózis – egészségügyi magazin

23.35: Képújság

 

Május 7. kedd

  7.00: Csurgói Híradó

  7.17: Képújság

10.00: Csurgói Híradó

10.17: Csurgói KK – HE-DO B.BRAUN Gyöngyös NB I-es bajnoki férfi kézilabda             mérkőzés

11.45: Képújság

13.00: Csurgói Híradó

13.17: Így történt – archívműsor

14.02: Képújság

16.00: Csurgói Híradó

16.17: Képújság

17.32: Csurgói KK – HE-DO B.BRAUN Gyöngyös NB I-es bajnoki férfi kézilabda             mérkőzés

19.00: Csurgói Híradó

19.17: Így történt – archívműsor

20.02: Diagnózis – egészségügyi magazin

20.35: Képújság

Időkép

Legfrissebb hírek

Naptár