Elballagtak a Kolping Nagyváthy Középiskola végzősei

A Kolping Nagyváthy János Középiskola több mint 110 tanulója ballagott el az eddig megszokottól eltérő időpontban. A május 5-én, pénteken délelőtt megtartott eseményen az utolsó évesek ez alkalommal is társaik sorfala mellett érkeztek az ünnepség színhelyére. Itt főként énekek, búcsúbeszédek hangzottak el, majd zárásként magasba emelkedtek a színes léggömbök, a hagyománynak megfelelően.

Elballagtak a Kolping Nagyváthy Középiskola végzősei

A Kolping Nagyváthy János középiskola végzősei szombaton még egyszer végigsétáltak a jól ismert folyosókon, majd áthaladva a díszes ballagási kapun, kézfogással köszönt el tőlük az intézmény igazgatója. A társaik sorfala között vezetett az út az ünnepség helyszínére, ahol elsőként Göndics János esperes, plébános egy szomorú, de tanulságos történetet osztott meg a ballagókkal egy ejtőernyős gyakorlat példáján keresztül.

 

A szokásoknak megfelelően, vers és ének is színesítette az eseményt, majd a folytatásban a végzősök búcsúbeszéde következett. A további verseket és idézeteket követően Vargáné Nagy Viola köszönt el az iskola életéből kilépő diákoktól.

 

Természetesen most is jutalmakat vehettek át a végzős diákok közül azok, akik kiválóan teljesítettek az utolsó évben is. Sőt, kettő tanuló zenei különdíjat kapott rendszeres iskolai fellépéséért. Elsőként Zámbó Vivien, majd pedig Bradics Jácint. Az iskolazászló átadását követően Bradics Jácint is bebizonyította, nem véletlenül ismerte el az intézmény az énektudását.

 

Zárásként azok a léggömbök emelkedtek a végtelen magasba, amelyek a végzősök egy-egy kívánságát vitték magukkal.