December 20-án tartotta a múlt év utolsó ülését a képviselő-testület

December 20-án tartotta meg a 2023-as esztendő utolsó ülését városunk képviselő-testülete. A képviselőknek hat előterjesztésben kellett döntést hozniuk, melyek közül mindegyik támogatást kapott. A végén Füstös János polgármester mondott egy-két évzáró gondolatot.

December 20-án tartotta a múlt év utolsó ülését a képviselő-testület

Hat előterjesztés szerepelt a képviselő-testület utolsó ülésén a tavalyi évet illetően. A december 20-án megtartott döntéshozatalon először a Városi Uszoda fejlesztési és beruházási ütemtervéről volt szó a 2024-es évre vonatkozóan. A képviselők ezzel kapcsolatosan az ülés elején kaptak egy több oldalas dokumentumot az üzemeltetőtől, melynek a lényegét a cég ügyvezetője foglalta össze.

 

Ilia Csaba a napirend a wellness szálloda és élményfürdő építésének a folytatásáról érdeklődött, melyre a polgármester válaszolt.

 

A napirendi pont végül elfogadásra került öt „igen” és kettő „nem” szavazattal. Másodikként a december 31-én lejárt, nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvízzel kapcsolatos kötelező feladatellátásának a közszolgáltatási szerződését kötötte újra az eddigi vállalkozóval, majd módosította a temető és temetkezés rendjéről szóló önkormányzat rendeletet. Ennek értelmében a január elsejétől 15%-kal megemelkedtek a szolgáltatási díjak a Somogy Temetkezési Kft. kérésének megfelelően.

 

Következett a kézilabda sportágnak helyet adó tornacsarnokok, tornatermek, sportcsarnokok közüzemi költségeinek az állam általi támogatása. Természetesen minden képviselő támogatta ezt. A folytatásban a „Helyi humán fejlesztések” című felhívásra való pályázat benyújtása volt a téma, melynél a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság egy változtatást javasolt. Az előterjesztés lényegét Füstös János polgármester foglalta össze röviden. A pályázat benyújtása egyhangú támogatást kapott a képviselőktől.

 

Utolsóként a 2023-tól 2028-ig tartó Helyi Esélyegyenlőségi Program került megtárgyalásra. A 2023-as esztendő utolsó napirendi pontjára is mindenki „igen”-nel szavazott, elfogadva azt. A végén városunk polgármestere mondott pár gondolatot, lezárva a múlt évet. Az ülés lezárását követően a képviselők és a polgármester egy pohár pezsgővel koccintva búcsúztatta az esztendőt.