Emléktáblával tiszteleg a város egykori sajtüzemére

Emléktábla avatásra került sor a Történelmi Park bejárata melletti területen. Méltán híres, egykori sajtüzeme előtt kívánt ily módon tisztelegni a város. A beszédek között elhangzott a több mint száz embernek munkát adótermelőhely története is. Az eseményen több egykori dolgozó vett részt.

Emléktáblával tiszteleg a város egykori sajtüzemére

Többen gyülekeztek a Történelmi Park parkolójánál december 12-én, kedden a délelőtti órákban. Nem véletlenül, hiszen közöttük egykori dolgozók is érkeztek nosztalgiázni a rendezvény segítségével. A város ugyanis emléktábla állításáról döntött Csurgó egyik emblematikus munkahelye, a volt sajtüzem előtt tisztelegve.

 

Városunk polgármestere többek között köszönetet mondott Szilvási János kőfaragónak is, aki nagy mértékben támogatta az emléktábla elkészülését. Sokan emlegetik még ma is a csurgói trappista sajt semmihez sem fogható, finom ízét. Ez már Vargáné Hegedűs Magdolna történelmi visszatekintésének az elején hangzott el. Kiderült, hogy 1902-ben lett alapítva az üzem egy német üzletember és családja által.

 

Az eseményen Ilia Csaba egy kéziratot adott át, amely a visszaemlékezés egy nagyon jó összefoglalása a sajtüzemben folyt munkának egy itt élő ember tollából – tette hozzá végezetül az önkormányzati képviselő. A beszédek után következett az emléktábla leleplezése. Zárásként pedig az egykori dolgozók, munkatársak álltak össze egy-egy fotó erejéig. Látszott rajtuk, örömmel vették az újbóli találkozást, szívesen nosztalgiáztak, régi, szívhez szóló emlékeket felelevenítve. Ezzel az emléktáblával a Sajtüzem mellett az ő munkájuk előtt is tiszteleg Csurgó.