Lezárult egy csapadékvíz elvezető rendszer projektje

Az önkormányzat 100 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert egy csapadékvíz elvezető projektre, amely a Szabó István utcát, a Malom közt és az Ipari Park-Máriás városrész bevezető szakaszát érinti. A munkálatok decemberben befejeződtek, melynek eredményeként összesen 1481 m hosszan épült ki és újult meg csapadékvíz-védelmi létesítmény.

Lezárult egy csapadékvíz elvezető rendszer projektje

Egyre szélsőségesebb arcát mutatja időjárásunk. A hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű csapadék komoly árvizeket okoz Csurgó egyes területein. 2020-ban ennek esett áldozatául például a Béke utca. Éppen ezért városunkban több mint tíz évvel ezelőtt elkezdődött egy csapadékvíz-elvezető program, amely folyamatosan zajlik. Legutóbb a Szabó István utcában, a Malom közben és az Ipari Park-Máriás városrész bevezető szakaszán lett kiépítve pályázat segítségével.

 

Jelenleg egy másik városrész csapadékvíz-elvezetésének a megoldására van lehetősége az önkormányzatnak, az előző sikeres lezárását követően. A program remélhetőleg tovább is tud folytatódni, hiszen még több területen vár megoldásra a csapadékvíz-elvezetés Csurgón.