Összevonták a két intézményt

A rendkívüli gazdasági helyzet, a drasztikus energiaárak emelkedése életünk minden területét érinti. Az oktatási és nevelési intézmények is takarékossági intézkedésekre kényszerülnek A Kolping Nagyváthy János Katolikus Középiskolát összevonták a Nagybajomi Szakképzővel. A csurgói intézmény pék, cukrász, kőműves szakmával és három osztállyal bővült. A rendelkezés részleteit a diákoknak iskolagyűlésen jelentették be.

Összevonták a két intézményt

A Nagybajomi Szakképző Iskola éppen kettő éve telephelyként működött a Kolping Nagyváthy Katolikus Középiskola részeként. A fenntartó KOSZISZ a jelenlegi helyzetben központosítást rendelt el a két intézmény vonatkozásában. Az egyeztetések és tárgyalások már jóval korábban megkezdődtek. A két iskola összeolvadásáról az elmúlt hetekben tájékoztatták az érintetteket. Ennek értelmében október másodikán rendhagyó iskolagyűlést tartottak, ahol megjelentek a bezárt nagybajomi tagintézmény tanárai és diákjai is. A hivatalos döntést Vargáné Nagy Viola igazgató jelentette be.

 

Az intézmény igazgatója kiemelte, hogy az energiaár drasztikus emelkedése mellett más problémák is felmerültek, ami az összevonást indokolta.