Szabadulószoba nyílt a Helytörténeti Gyűjtemény épületében

Június elsejétől nyitotta meg kapuit a Helytörténeti Gyűjtemény legújabb állandó programja, egy szabadulószoba. Tematikáját, amely mentén el lehet jutni a kaput nyitó kulcshoz, egy Csokonai történet adja. A használatához előzetes bejelentkezés szükséges az érdeklődők részéről, hiszen a szabaduláshoz, vagyis a feladatok megoldásához egy óra áll rendelkezésre.

Szabadulószoba nyílt a Helytörténeti Gyűjtemény épületében

A Helytörténeti Gyűjteményben, vagy régebbi nevén a Városi Múzeumban több állandó kiállítást tekinthetnek meg a látogatók. Június elsejétől azonban a pincehelyiségben egy újabb állandó látványossággal, érdekességgel várják az érdeklődőkkel, mégpedig egy szabadulószobával. Mivel Csokonai életrajza is fontos szerepet játszik a szabadulás során, így nem kérdés, hogy kiknek ajánlott elsősorban.

 

A csurgói szabadulószoba két hónapja tárta ki kapuit. Jelenleg még a propagálása a legfontosabb, hogy minél több látogató érkezzen, de azért már volt jócskán érdeklődő. A Helytörténeti Gyűjtemény dolgozói a nyitvatartási időn kívül is igyekeznek a látogatók rendelkezésére állni.

 

Várják tehát az érdeklődőket a Csurgói Helytörténeti Gyűjtemény szabadulószobájába az intézmény dolgozói, akik egy kis kalandot, vidámsággal, szórakoztató fejtörést keresnek szabadidejükben.