Szociális fejlesztések Csurgón

A szociális munka napja alkalmából tartott városi rendezvényen Füstös János polgármester hosszasan beszélt a megjelentekhez. Ennek oka, hogy részletesen felvázolta azokat jövőben megvalósuló csurgói fejlesztéseket, melyek ezt az ágazatot érintik. Ez új bölcsődét, felújított épületeket jelent, melyekre eddig mintegy 700 millió Ft-ot nyert a város.

Szociális fejlesztések Csurgón

A szociális munka napja alkalmából tartott rendezvényen Füstös János polgármester a köszönet nyilvánítása mellett kihangsúlyozta azt is, az elvárt munkavégzés érdekében fontos dolog, hogy biztosítva legyenek a megfelelő szakmai feltételek. Ezzel kapcsolatosan sajnálatát fejezte ki, hogy a város ezt nem minden szociális helyszínen tudja elmondani, amire nem büszke. Viszont most komoly előrelépés történt elsősorban a nyertes pályázatoknak köszönhetően, melyekkel nagy mértékben sikerülhet ezen javítani, a napi esetleges működési gondokat leküzdeni. A terveket hosszasan vázolta, minden intézményre kiterjedve, kezdve a legkisebbeket érintő bölcsődével.

 

A folytatásban a Csurgói Szociális Intézményt érintette, beleértve az Alsoki Idősek Klubját.

 

Nagy átalakításra szorul a rendezvénynek otthont adó Napsugár Szociális Intézmény és a Járási Család- és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat épülete, illetve megújításra az eszközparkja. Városunk polgármester végezetül ennek a terveit ecsetelte a másik nyertes pályázat tükrében.

 

A várható és további szükséges fejlesztésekről természetesen szó volt a szociális munkanapi ünnepségen, a kötetlen beszélgetés keretében.