A dűlők neveit tartalmazó fatáblák kerültek kihelyezésre a szőlőhegyben

A János-napi borszentelést követően, a résztvevőket egy újabb esemény várta. A vasúti dűlőnél került átadásra ugyanis az a hét, már kihelyezett fatábla, amely a különböző dűlők neveit tartalmazza. Az ötletgazdája és egyik finanszírozója ifj. Dömötör József volt, akiben 2019-ben vetődött fel az ötlet, hogy mindenképpen nagyon fontos lenne pótolni ezt a hiányosságot, hogy senki se tévedhessen el, mindenki tudja, hogy hová kell menni pontosan a Szőlőhegyben.

A dűlők neveit tartalmazó fatáblák kerültek kihelyezésre a szőlőhegyben

Nem közvetlenül borkóstolóra mentek idén a december 27-ei János-napi borszentelésről a résztvevők, hanem a Csokonai Borlovagrend vezetésével átvonultak a Szentlélek Templomtól a Szőlőhegy felé, a vasúti sínek utáni területre. Itt ugyanis még egy fontos eseményre került sor. Átadásra, felavatásra kerültek azok a táblák, amelyek immár pontosan informálják a vendégeket a csurgói szőlőhegybe tervezett úticéljukról, hogy azt hol találhatják meg. Megálmodója és egyik megvalósítója ifjabb Dömötör József volt, akinek elsősorban köszönhetően nagyon fontos hiányosság került pótlásra.

 

Ötletével Ilia Csabát, a Csurgói Csokonai Borlovagrend nagymesterét kereste meg, aki az eseményen tartott beszédében természetesen ezt is megemlítette.

 

Ifjabb Dömötör József nem csak kitalálta, hanem önerőből finanszírozta is a hét tábla elkészítését. Úgy gondolta, ezzel hozzájárul a város egyik tényleg régi és nagy hiányosságának a pótlásához, a Szőlőhegy tekintetében. Elmondta, a tervezés folyamán arra is figyeltek, hogy ezek az információs eszközök színvonalas módon készüljenek el.

 

A tényleg példamutató összefogásban természetesen részt vett az önkormányzat is, hiszen a táblák betonalapjait a Városgazdálkodási Kft. készítette el.

 

 

 Műsor

Február 26. hétfő

18.25: Diagnózis – egészségügyi magazin

19.00: Csurgói Híradó

19.15: Így történt – archívműsor

20.12: Képújság

22.00: Csurgói Híradó

22.15: Így történt – archívműsor

23.12: Diagnózis – egészségügyi magazin

23.48: Képújság

 

Február 27. kedd

  7.00: Csurgói Híradó

  7.15: Képújság

10.00: Csurgói Híradó

10.15: Képújság

13.00: Csurgói Híradó

13.15: Így történt – archívműsor

14.12: Képújság

16.00: Csurgói Híradó

16.15: Képújság

19.00: Csurgói Híradó

19.16: Így történt – archívműsor

20.13: Diagnózis – egészségügyi magazin

20.50: Képújság

Időkép

Legfrissebb hírek

Naptár