Az Eötvös Iskolában zajlott a városi ünnepség március 15-én

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére tartott ünnepséget városunk. A zászlófelvonást és a koszorúzást követően a program az Eötvös József Sportiskolai Általános Iskolában folytatódott, ahol Polgár Tamás, a Somogy vármegyei levéltár igazgatója mondott ünnepi beszédet. A műsorban a helyszínt adóoktatási intézmény diákjai léptek fel, színvonalas produkcióval készülve.

Az Eötvös Iskolában zajlott a városi ünnepség március 15-én

175 éve történt az az esemény, amely a magyar történelemben az egyik legfontosabbnak, legjelentősebbnek számít. Az 1848/49-es forradalomra és szabadságharcra emlékezik nemzetünk március 15-én. Csurgón az ünnepségre szerdán délelőtt került sor. A hagyományoknak és a szokásoknak megfelelően, elsőként a Petőfi téren felvonásra került a magyar zászló, nemzeti imádságunk, a Himnusz hangjai alatt. Ezt követően a Nemzeti Dal megzenésített változatát hallhatták az ünneplők.

 

A központban zajló rész zárásaként a pártok, civil szervezetek, egyházak, intézmények, iskolák képviselői koszorúzták meg az Országzászlónál található Petőfi szobrot. Az ünnepség fő helyszíne az Eötvös József Általános Iskola aulája volt. Ünnepi beszédét a Somogy Vármegyei Levéltár igazgatója mondott, aki a történelmi eseményekre tekintett vissza, részletesen megvilágítva azok hátterét. Polgár Tamás nem hagyta figyelmen kívül a megyei, illetve a csurgói történéseket sem.

 

Műsorral ebben az esztendőben az ünnepség helyszínét adó általános iskola diákjai készültek.

 

 

 Műsor

Május 28. vasárnap

  8.00: Vallási magazin – istentisztelet az Alsoki Református Templomból

  8.38: Képújság

13.00: Csurgói Hírmagazin

13.45: Testületi ülés (2023. május 25.)

14.54: Így történt – archívműsor ismétlés

15.42: Csurgói KK – Fejér B.Á.L.-Veszprém NB I-es férfi kézilabda mérkőzés

17.02: Forgószínpad – színházi magazin ismétlés

17.35: Generációnk – nyugdíjas magazin ismétlés

18.14: Csavargók – dokumentumfilm ismétlés

19.17: Vallási magazin – istentisztelet az Alsoki Református Templomból ismétlés

19.54: Csurgói Hírmagazin ismétlés

20.39: Képújság

Időkép

Legfrissebb hírek

Naptár