Az Eötvös Iskolában zajlott a városi ünnepség március 15-én

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére tartott ünnepséget városunk. A zászlófelvonást és a koszorúzást követően a program az Eötvös József Sportiskolai Általános Iskolában folytatódott, ahol Polgár Tamás, a Somogy vármegyei levéltár igazgatója mondott ünnepi beszédet. A műsorban a helyszínt adóoktatási intézmény diákjai léptek fel, színvonalas produkcióval készülve.

Az Eötvös Iskolában zajlott a városi ünnepség március 15-én

175 éve történt az az esemény, amely a magyar történelemben az egyik legfontosabbnak, legjelentősebbnek számít. Az 1848/49-es forradalomra és szabadságharcra emlékezik nemzetünk március 15-én. Csurgón az ünnepségre szerdán délelőtt került sor. A hagyományoknak és a szokásoknak megfelelően, elsőként a Petőfi téren felvonásra került a magyar zászló, nemzeti imádságunk, a Himnusz hangjai alatt. Ezt követően a Nemzeti Dal megzenésített változatát hallhatták az ünneplők.

 

A központban zajló rész zárásaként a pártok, civil szervezetek, egyházak, intézmények, iskolák képviselői koszorúzták meg az Országzászlónál található Petőfi szobrot. Az ünnepség fő helyszíne az Eötvös József Általános Iskola aulája volt. Ünnepi beszédét a Somogy Vármegyei Levéltár igazgatója mondott, aki a történelmi eseményekre tekintett vissza, részletesen megvilágítva azok hátterét. Polgár Tamás nem hagyta figyelmen kívül a megyei, illetve a csurgói történéseket sem.

 

Műsorral ebben az esztendőben az ünnepség helyszínét adó általános iskola diákjai készültek.