Faültetés a Somogy vármegyei KDNP kezdeményezésére

Hét őshonos gyümölcsfa került elültetésre a város főterén, a szökőkút melletti területen. Mindez a Somogy vármegyei KDNP szervezésében, a kormány fatelepítési programjához csatlakozva, de saját programként. Szászfalvi László, térségünk országgyűlési képviselő kiemelte, ez nem csak a természet megóvását jelenti, hanem ezen túlmenően a közösségépítést egyaránt szimbolizálja. Emellett egy szoborkompozíció is átadásra került ugyanitt.

Faültetés a Somogy vármegyei KDNP kezdeményezésére

A természetvédelem, környezetünk megóvása egyre nagyobb hangsúlyt kap világszerte, így hazánkban is. Ez volt a vezérgondolata annak az eseménynek, melyet a Somogy vármegyei Kereszténydemokrata Néppárt szervezésében valósult meg április 5-én, pénteken délelőtt. Ennek keretében az autóbuszpálya-udvar melletti Petőfi téren hét őshonos fa elültetésére került sor.

 

A vármegyei KDNP programjához csatlakozott Csurgó városa is. A főtér megújításának részeként átadásra került egy fából faragott szoborkompozíció is, amely az elültetett növények mellett kapott helyet. Az ültetések munkálataiban természetesen részt vett Szászfalvi László országgyűlési képviselő és Füstös János polgármester is, ezzel fizikálisan megerősítve elmondott gondolataikat.