Feltűzték a szalagot a református gimnázium végzőseinek

Megtartotta szalagtűző ünnepségét a református gimnázium. Az október 27-én megtartott esemény rövid istentisztelettel kezdődött. A szalagtűzést és a kulturális műsorszámokat követően az intézmény igazgatója, Füstösné Ábrahám Judit mondta el gondolatait.

Feltűzték a szalagot a református gimnázium végzőseinek

A tavalyihoz hasonlóan, ismét október végén tűzték fel a végzősöknek a szalagot a református gimnáziumban. A 27-én, pénteken 17 órakor kezdődő, a református templomban megtartott esemény az ünnepélyes bevonulást követően rövid istentisztelettel kezdődött.

 

Fejér István vallástanár Lukács evangéliumából vett igével készült.

 

A szalagtűzőn részt vett a Hella Ferenc, a Somogyi Református Egyházmegye esperese is, aki köszöntötte a maturandusokat.

 

Egy zongorajátékot követően került sor a rendezvény legfontosabb részére, magára a szalagtűzésre, ami a megszokott rend szerint zajlott.

 

A szalagtűző templomban zajló részének zárásaként Füstösné Ábrahám Judit igazgató osztotta meg ünnepi gondolatait a jelenlévőkkel.

 

Befejezésként még egy ének hangzott el zongorakísérettel, majd következett a záróáldás, végül pedig az ünnepség a Himnusz hangjaival ért véget. Az esemény 18 órakor az iskola új tornacsarnokában folytatódott a végzősök nyitótáncával és a késő estig tartó bállal.