Hideg lakások, nagyon magas gázszámla az Olajos házban

A fűtésszezon beköszöntével rendkívül nagy problémával kellett szembenézniük a Nyárády u. 1. sz. alatt lakóknak. Az úgynevezett „olajos” ház 12 lakása ugyanis egyetlen egy gázmérőórával rendelkezik, így gyakorlatilag szinte az egész éves gázszámla piaci áron kerül kiállításra számukra. Ez akár tízszeres összeget is jelenthet. Az önkormányzat, mint tulajdonos, beadta a november végén megjelent rendeletben előírt papírokat, de hivatalos formanyomtatvány január elején jelent még csak meg. A lakók semmilyen információt nem tudnak, teljes bizonytalanságban várják még mindig a megoldást.

Hideg lakások, nagyon magas gázszámla az Olajos házban

Nincs fűtés. Ez a jelenlegi helyzet a Nyárády u. 1. sz alatti tizenkét lakásban a téli időszak kellős közepén. Ennek azonban sajnos komoly előzménye van, mégpedig úgy tűnik, egy országos rendeletbeli hiányosság.

 

Az ott lakó Pál Gyöngyi elmondása szerint nagy gond számukra az is, hogy teljes bizonytalanságban vannak, nem tudják, történik-e valami a napok múlásával. A probléma a képviselő-testülethez is eljutott. Októberi ülésén tárgyalt és fogadott el egy tizenhat pontos intézkedési tervet, melyet az elszabadult energiaárak miatt volt szükséges meghozni a város költségeinek csökkentése érdekében. Ebben az utolsó a Nyárády u. 1. sz. alatti, vagy ahogy többen ismerik, az úgynevezett „olajos” ház súlyos helyzetének a lehetséges megoldása volt.

 

Nagyon fontos kérdés az is, hogy nem tudni, visszamenőleg, vagyis az őszi fűtésszezon kezdetétől is lehetséges lesz-e a közös gázfogyasztás megosztása, ami jelentősen csökkentené a számlákat. Erre vonatkozóan azonban úgy tűnik, nem igazán biztatóak a jelek a beszerzett információk alapján. Ez pedig súlyos, akár megoldatlan pénzösszegeket jelent a lakóknak, akik közt természetesen gyermekek is vannak.

 

 

 Műsor

Február 26. hétfő

18.25: Diagnózis – egészségügyi magazin

19.00: Csurgói Híradó

19.15: Így történt – archívműsor

20.12: Képújság

22.00: Csurgói Híradó

22.15: Így történt – archívműsor

23.12: Diagnózis – egészségügyi magazin

23.48: Képújság

 

Február 27. kedd

  7.00: Csurgói Híradó

  7.15: Képújság

10.00: Csurgói Híradó

10.15: Képújság

13.00: Csurgói Híradó

13.15: Így történt – archívműsor

14.12: Képújság

16.00: Csurgói Híradó

16.15: Képújság

19.00: Csurgói Híradó

19.16: Így történt – archívműsor

20.13: Diagnózis – egészségügyi magazin

20.50: Képújság

Időkép

Legfrissebb hírek

Naptár