Kormánypárti országjárás a nemzeti konzultáció érdekében

Országjáró fórumba kezdett a FIDESZ a most zajló nemzeti konzultáció kapcsán. Ennek egyik állomása volt Csurgó az elmúlt hétvégén. Szászfalvi László az eseményre Kósa Lajos országgyűlési képviselőt hívta meg. Négy téma került felszínre: a gyermekvédelmi törvény, a migráció, az európai költségvetés és az a kérdés, hazánk mennyire független.

Kormánypárti országjárás a nemzeti konzultáció érdekében

„Védjük meg szuverenitásunkat!”. Ezzel az elnevezéssel kezdett országjáró fórumokba immár három hete a FIDESZ. Csurgóra december 2-án, szombaton került rá sor, melynek helyszíne a Történelmi Park volt. Az eseményre nagyon sokan jöttek el. Szászfalvi László, térségünk országgyűlési képviselője is nagyon fontosnak tartja a jelenleg is zajló nemzeti konzultációt, annak kérdéseit.

 

A FIDESZ-nek mintegy negyven vezető politikusa kezdte el járni az országot a csurgói rendezvény előtt kettő héttel. Ez idő alatt durván 120 helyre tudtak elmenni Városunkba Kósa Lajos érkezett vendégségbe, aki először arra tért ki, miért van nagy jelentősége most a lakosság megkérdezésének.

 

Elmondta, a következő Európa Tanács ülésen kulcsfontosságú kérdések kerülnek terítékre, melyek közül több is nagy mértékben érinti hazánk szuverenitását. Ezek közül négyet emelt ki, amelyekkel a nemzeti konzultáció foglalkozik, melynek kapcsán szeretnék tudni a magyarok véleményét.

 

A csurgói fórum mintegy másfél órát tartott. Zárásként Kósa Lajos és Szászfalvi László arra kérte a választópolgárokat, hogy vegyenek részt a tizenegy kérdést tartalmazó nemzeti konzultációban minél többen. Ennek a feladási határideje, 2024. január 10. A kiértékelés várhatóan januárban meg fog történni.