Közbiztonsági rendőrségi beszámoló a testületi ülésen

A legutóbbi testületi ülés első napirendi pontjaként a tavalyi esztendő közbiztonsága volt a téma. A bővebb írásos anyagból a legfontosabb mutatókat ismertette röviden Horváth Ádám, a Csurgói Rendőrőrs parancsnoka. Elmondta, valamelyest nőtt a térségben a bűncselekmények száma, de ezek a felderítési arányokat nem befolyásolták, az maradt továbbra is mintegy 85 %-os. A közlekedésben viszont nagy javulást értek el. Mindemellett az ittas vezetés továbbra is probléma.

Közbiztonsági rendőrségi beszámoló a testületi ülésen

Ebben az esztendőben sem maradt természetesen a közbiztonsági beszámoló a rendőrség részéről. A legutóbbi, május 23-ai testületi ülésen 23 előterjesztés várt megtárgyalásra, így ez alkalommal nem volt grafikonos bemutató a leírtak szemléltetése gyanánt. Az első napirendi pontban tárgyalt témánál Horváth Ádám őrsparancsnok először arra tért ki, nem volt változás a Csurgói Rendőrőrs létszámában, továbbra is maradtak huszonnyolcan, akik itt teljesítenek szolgálatot. Minden státusz be van töltve, kivéve egy nyomozói állás, de ezt a körzeti megbízotti állományból pótolni tudják. A bővebb írásos beszámoló összefoglalásában szólt arról, hogy egy változtatásnak köszönhetően azért többen tudnak mégis dolgozni, majd rátért a statisztikára.

 

A folytatásban a közlekedés biztonságáról, zárásként pedig a rendőrség egyéb feladatairól volt szó.

 

Kérdés nem érkezett az őrsparancsnok felé. A szavazás előtt Füstös János polgármester megköszönte a Nagyatádi Rendőrkapitányság és a Csurgói Rendőrőrs munkáját, majd a képviselők egyhangúan elfogadták a közbiztonsági beszámolót.