Nyertes pályázatok az Egészségügyi Centrumban

Kettő pályázatot is elnyert az Egészségügyi Centrum. A 180 milliós állami támogatáson a röntgengépet és a központi ultrahangkészüléket cserélik újabbra. Decemberben pedig jött a másik értesítés egy 300 milliós nyertes forrásról, melynek köszönhetően a teljes informatikai hálózat lecserélésre kerül gyorsabb, modernebb eszközökre, illetve napelemes rendszer kerül kiépítésre a költségek csökkentése érdekében.

Nyertes pályázatok az Egészségügyi Centrumban

2011 novemberében nyitotta meg kapuit a Csurgó Kistérségi Betegellátó Központ, vagyis több mint tizenegy éve. A folyamatosan használt eszközök nyilván egyre jobban elhasználódnak. A megfelelő ellátás érdekében ezek pótlása, vagy újak beszerzése elengedhetetlen. Az Egészségügyi Centrum éppen ezért minden lehetőséget igyekszik megragadni a fejlesztésre. Dr. Orbán Csaba intézményvezető főorvos most kettő nyertes pályázatról számolt be, melynek természetesen nagyon örülnek. Ez egy 180 millió Ft-os állami segítség, mellyel új röntgengép és új központi ultrahangkészülék kerül beszerzésre.

 

A másik pályázat elnyeréséről decemberben kapott értesítést az Egészségügyi Centrum. Ez egy 300 millió Ft-os összeg. Ez is tárgyi fejlesztésről szól, melynek kettő célterülete van: az informatikai eszközpark fejlesztése és egy napelemes rendszer kiépítése.