Somogyi Értékdíjas lett a Csurgói Csuszafesztivál

Az elmúlt időszakban mutatták be a kaposvári Vármegyeházán a tavaly év végén elkészült és megjelent Somogyi Értékek című könyvet. Az eseményen adták át a Somogyi Értékdíjakat is. Ezúttal kilenc tétellel bővült a vármegyei értéktár. A turizmus értékkategóriában Somogyi Értékdíjat kapott a Csurgói Csuszafesztivál.

Somogyi Értékdíjas lett a Csurgói Csuszafesztivál

A tavalyi évben 17 javaslat érkezett a bizottsághoz, melyek közül kilenc került be a vármegyei értéktárba. A turizmus értékkategóriában Somogyi Értékdíjat kapott a Csurgói Csuszafesztivál. A díjat Füstös János polgármester vette át, aki kiemelte, hogy ez nagy elismerés a városnak.

 

A Somogyi Értékdíj átadó ünnepségen az Értéktár Bizottság elnöke köszöntőjében kihangsúlyozta, hogy az értékek elbírálása mellett, részt vesznek az értékek felkutatásában is.

 

A Csurgói Csuszafesztivál története 2004-ben kezdődött, amikor a „Különleges Asztali Örömök Somogyban” című rendezvényhez kapcsolódott. Az elmúlt években a fesztivál életében több változás is történt. A Csurgói Csuszafesztivál után az évek során megnövekedett az érdeklődés határon innen és határon túl is egyaránt. A szervezőknek az igényekhez is igazodni kellett.

 

Mára már a Csokonai Közösségi Ház és ezen belül Márton Szűcs Brigitta a háziasszonya a város kulturális életét befolyásoló, népszerű fesztiválnak.