Összefognak a vármegye kulturális szakemberei

Somogy vármegye kulturális szakemberei találkoztak Csurgón. „Somogy kincse szakmai nap” elnevezéssel szakmai napokat szervez minden járásban a vármegyei nemzeti művelődési intézet azzal a céllal, hogy az itt élőknek minél nívósabb programokban legyen részük, a programszervezők összefogásával, tapasztalataik megosztásával. Ezek a műhelyfoglalkozások folyamatosan kerülnek megtartásra. Ennek volt az első alkalma városunkban.

Összefognak a vármegye kulturális szakemberei

Csurgón a kulturális szakemberek mindig is igyekeztek nívós, sok érdeklődőt vonzó programokat, rendezvényeket szervezni. Több, kevesebb sikerrel, hiszen ez a feladat a mai világban rendkívül nehéz. Mindig felmerül a kérdés, mit lehetne jobban csinálni, mi az, ami esetleg elkerülte a figyelmet. Egy kolléga tanácsa, fontos részlet elkerülésére történő figyelem felhívása bizony sokszor nagy segítség lehet. Ebben segíthet egy új kezdeményezés a Somogy vármegyei kulturális szakemberek számára.

 

Az első találkozó Csurgón több kulturális szakembert vonzott járásunkban, ami fontos, hiszen ők is pontosan tudják, hogy a kölcsönös tapasztalatcsere nagyon sokat jelent számukra, de elsősorban az itt élők számára, hogy színvonalas rendezvényeken, eseményeken vehessenek részt. Remélhetőleg a további műhelymunkákra még több szervező jön el.