Pápai teológus hallgatók a bibliavasárnapi istentiszteleten

Március első vasárnapja a református egyházban hagyományosan a Biblia vasárnapja. A tematikus nap célja a szentírásolvasás népszerűsítése és a bibliafordítói munka ismertetése a gyülekezetekben. Erre az alkalomra érkeztek a Pápai Református Teológia hallgatói, akik ünnepi műsorral örvendeztették meg a Csurgói református gyülekezetet.

Pápai teológus hallgatók a bibliavasárnapi istentiszteleten

Közel 120 éve fogalmazódott meg az igény arra, hogy a református egyház március első vasárnapját a Biblia vasárnapjaként tartsa számon. A Bibliavasárnap dátuma ezután többször változott majd 1967-től kezdve már folyamatosan március első vasárnapján emlékeznek meg róla. Ezen a napon a perselyadományok a protestáns bibliafordítások gondozását támogatják. Az ünnepi eseményen a csurgói református templomban mutatkoztak be a Pápai Református Teológiai Akadémia hallgatói.

 

Igét a Teológiai Akadémia tanára a kaposvári dr. Petró László lelkész hirdetett. Az istentisztelet hátralevő részében a teológus hallgatók bemutatták az egyházi iskola életét és rövid kulturális programmal emelték az ünnepi esemény fényét.