Regionális Diákszínjátszó Találkozó Csurgón

A diákszínjátszás régi hagyományát hozta vissza városunkba az immár harmadik alkalommal megszervezett Regionális Diákszínjátszó Találkozóval Ákli Krisztián, csurgói kötődésű drámapedagógus, a Magyar Drámapedagógiai Társaság elnöke, az Oberon Társulat vezetője. Közel kétszáz fiatal állt közönség  elé a rendezvényen. A két nap során a fiatalok nem csak a zsűri értékeléséből, hanem egymás produkcióiból is sokat tanulhattak. A szervező a szakma dícséretét is kivívta kiváló munkájával, tavaly őt választották meg a Magyar Drámapedagógiai Társaság elnökének, idén március 15-én kiemelkedő teljesítményéért a Magyar Köztársaság Bronz Érdemkeresztjét vehette át.

Regionális Diákszínjátszó Találkozó Csurgón

A diákszínjátszás régi hagyományokra tekint vissza Csurgón. Az Országos Diákszínjátszó Egyesület idei, felmenő rendszerű találkozóján közel kétszáz fiatal állt színpadra. A rendezvényt komoly, nehézségekkel teli szervezőmunka előzte meg.

 

A közönség rendkívül sokszínű előadásokat láthatott, melyek szereplői a középiskolás korosztályból kerültek ki. A rendezvény iránti érdeklődést is azt bizonyítja, hogy a diákszínjátszás a mai napig vonzó a fiatalok számára, és még a digitális világ sem tudta visszaszorítani ezt a műfajt, amelynek lényege a személyesség és a jelenlét. 

 

A rendezvényen bemutatott produkciók témaválasztásában nem voltak megkötések. A skála széles volt, a diákok egy napjának bemutatásától, a széthulló család életének feldolgozásán át, egy diák naplójánba való betekintésig.

 

A találkozó színhelyének megválasztása - a Csokonai Közösségi Ház felújítási munkálatai miatt - komoly feladat volt, amely éppen ezért nagy kreativitást igényelt.

 

A bemutatott produkciókat neves zsűri értékelte, számos díj került kiosztásra. A győztes előadások megszerezték a jogot az országos megmérettetésen való indulásra.

 

A találkozó szervezője az elmúlt években nagy elánnal látott neki a diákszínjátszás újraélesztésének. Kiváló képességeinek köszönhetően a tavalyi év végén őt választották meg a Magyar Drámapedagógiai Társaság elnökének.

 

Idén a március 15-ei nemzeti ünnep előestéjén pedig a kultúra területén végzett kiváló teljesítményéért a Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozatának kitüntetésében részesült.

 

 

 Műsor

Május 28. vasárnap

  8.00: Vallási magazin – istentisztelet az Alsoki Református Templomból

  8.38: Képújság

13.00: Csurgói Hírmagazin

13.45: Testületi ülés (2023. május 25.)

14.54: Így történt – archívműsor ismétlés

15.42: Csurgói KK – Fejér B.Á.L.-Veszprém NB I-es férfi kézilabda mérkőzés

17.02: Forgószínpad – színházi magazin ismétlés

17.35: Generációnk – nyugdíjas magazin ismétlés

18.14: Csavargók – dokumentumfilm ismétlés

19.17: Vallási magazin – istentisztelet az Alsoki Református Templomból ismétlés

19.54: Csurgói Hírmagazin ismétlés

20.39: Képújság

Időkép

Legfrissebb hírek

Naptár