Szemétszedési akcióra várják a lakosságot

Az önkormányzat csatlakozott az országos „TeSzedd – Önkéntesen a tiszta Magyarországért 2024” elnevezésű programhoz, melynek keretében április 22-ére, hétfőre szemétszedési akciót hirdet, kilenc helyszínről indulva. Erre várják a szervezők a lakosság segítségét, aktivitását, melyre kérik az előzetes regisztrációt is, mert ennek függvényében tudnak megfelelő számú zsákot és kesztyűt biztosítani. Ezzel párhuzamosan március közepétől elindult a zöldhulladékok háznál történő gyűjtése is a szolgáltató által.

Szemétszedési akcióra várják a lakosságot

Egy élhető településen rendkívül fontos tényező a tisztaság. A „TeSzedd – Önkéntesen a tiszta Magyarországért 2024” országos program hazánk legnagyobb hulladékszedési mozgalma, amely 12. alkalommal került meghirdetésre, ezúttal április 22-től 28-ig. Célja, hogy közösen óvjuk ily módon is a környezetünket. Ehhez csatlakozott idén Csurgó is. Városunkban április 22-én, hétfőn kerül sor a szemétszedésre, kilenc helyszínről indulva.

 

A szervezők arra kérik azokat, akik szívesen eljönnének a szemétszedési akcióra, lehetőség szerint regisztráljanak a Sportcsarnok Kft. intézményeiben, az ott dolgozóknál személyesen, telefonon vagy elektronikus levélben, a megfelelő mennyiségű eszközök, zsákok és kesztyűk biztosítása érdekében.

 

Környezetvédelmi szempontból egy másik fontos újdonság Csurgón, hogy március 14-től elindult a zöldhulladékoknak a háznál történő begyűjtése és elvitele a szemétszállítási szolgáltató által.