Újabb korszerűsítő fejlesztések indultak az Egészségügyi Centrumban

Felgyorsul az adatáramlás az új számítógépparknak köszönhetően, illetve új épületszárnyak lesznek felépítésre az Egészségügyi Centrumban, melyek a korszerűbb betegellátást biztosítják. Az újabb 300 millió Ft-os pályázati forrásból megvalósuló fejlesztések egy sajtótájékoztatón kerültek bejelentésre. Elhangzott az is, hogy egy új települési társulás lett a fenntartója az intézménynek, a nem rég bevezetett jogi szabályozás miatt.

Újabb korszerűsítő fejlesztések indultak az Egészségügyi Centrumban

A Csurgói Egészségügyi Centrum nem rég 200 millió Ft-os pályázati pénzt nyert fejlesztésre, amely már befejeződött. Ebből sikerült a teljes műszerparkot felújítani. Új röntgen, három ultrahang berendezés és több kisebb eszköz került beszerzésre. Most viszont újabb állami forrás kapott pozitív döntést az intézmény következő terveinek a megvalósítására. Ezúttal 300 millió Ft, melynek felhasználási célja, a beruházás indulása egy sajtótájékoztató keretében került bejelentésre.

 

Az eseményen részt vett Csurgó polgármestere is a fenntartó képviseletében. Füstös János egy fontos változást is bejelentett, amely nem a most induló fejlesztéssel kapcsolatos, de hozzákapcsolódik, hiszen az Egészségügyi Centrum stabil jövőjét jelenti. Az új fenntartó társulás megalakulását nem rég hozott törvény írja elő.

 

A sajtótájékoztatót követően bejárásra került az udvar, amely építési terület lett, elzárva mindenki elől, hiszen át is lett adva rögtön a kivitelezőnek, hogy minél előbb megkezdődhessenek a munkálatok.