Értékes győzelem a Balatonfüred ellen

Rangadót játszott az elmúlt hétvégén férfi kézilabda csapatunk. Hazai pályán fogadta a Balatonfüredet. A vártnak megfelelően végig szoros csata zajlott a pályán. Kettőgólos félidei vezetésünk megmaradt a végééig, így értékes kettő pontot sikerült szerezni.

Értékes győzelem a Balatonfüred ellen

Régi rivális látogatott el férfi kézilabda csapatunkhoz az utolsó hazai bajnoki mérkőzésen. A Balatonfüred ellen mindig nagy csata volt a jellemző, így most is ezt lehetett előzetesen várni a két együttes összecsapásán. Hiába lőttük mi az első kettő találatot, a vendégek gyorsan megfordították az állást. Egészen a 16. percig mi mentünk az eredmény után, ami szerencsére végig sikerült. Átvenni a vezetést azonban ezt követően tudtuk csak. Hihetetlenül nagy csata folyt a pályán, minden gólért alaposan meg kellett izzadnia a játékosoknak. A 25. percben a Fürednél volt az előny 11:10 arányban. Gábor Marcell egyenlített, majd három percig érintetlenek maradtak a kapuk. Innét szerencsére mi tudtunk elmozdulni. A hátralévő másfél minutumban négy gól is esett, ebből hármat mi szereztünk. Beállósunk, Papp Tamás a félidő előtti utolsó másodpercben esett góla a 14:12-es előnyünket jelentette a pihenőre.
Nagyon jól kezdtük a második játékrészt. A 38. minutumban 19:15-re megléptünk. A vendégek azonban egy 3:0-ás etappal felzárkóztak egyetlenegy gólra. Nagyon sok hétméteres volt mindkét oldalon, melyeket magabiztosan értékesítettek a játékosok. Nálunk Mladen Krsmancic keze maradt végig magabiztos. A Balatonfüred az 50. percben érte aztán utol csapatunkat, melyet követően át is vették a vezetést. Azonban gyorsan fordítottunk megint. Füstös Ádám a legjobbkor hárított egy büntetőt, az ellentámadásunkból pedig Matevz Zagar betalált, melynek köszönhetően másfél perccel a vége előtt 30:27 volt az előnyünk. A legvégén ugyan még kaptunk egy gólt, de a kettő pont sorsa ekkor már nyilván nem volt kérdéses. Csurgói KK – Balatonfüredi KSE 30:28.

 

Együttesünk ezzel a szép győzelemmel feljött ismét az ötödik helyre, megelőzve a hatodik helyen álló Balatonfüredet.