Értékes győzelem a Ferencváros ellen

Rendkívül szoros csata, győzelemmel. Röviden így lehetne értékelni férfi kézilabda csapatunk legutóbbi bajnoki mérkőzését. A hazai pályán lejátszott rangadón a kiváló erőkből álló Ferencváros volt az ellenfél. A félidei döntetlen állás és a 31:30-as végeredmény tükrében érdekesség, hogy a vendégek egyszer sem vezettek a találkozó folyamán.

Értékes győzelem a Ferencváros ellen

Kedden Magyar Kupa mérkőzést játszott férfi kézilabda csapatunk a Komló ellen, de azt követően, szombaton egy még fontosabb meccs várt rá. A bajnokság keretében ugyanis a Sótonyi László Sportcsarnokba ezúttal nagyon erős ellenfél, a Ferencváros látogatott. A kupameccsen szinte mindenki játéklehetőséget kapott, így remélhető volt, hogy játékosaink azért nem lesznek fáradtak.
Rögtön az első percben két gólt is szereztünk. Először Grega Krecic, majd Tomislav Spruk talált be. A Fradi gyorsan kapcsolt és elsősorban a csurgói nevelésű Kovacsics Péter eredményes játékának köszönhetően, kicsit később 3:3 volt az állás. Ettől függetlenül a folytatásban továbbra is mi voltunk lépéselőnyben. Sőt, a hetedik percben már kettővel vezettünk. A félidő közepéig tudtuk vinni ezt a különbséget, melyet akkor még eggyel meg tudtuk fejelni. Viszont ahogy múlt az idő, a fővárosiak egyre közelebb kapaszkodtak. A 24. percben már csak 14:13-as hazai előnyt mutatott az eredményjelző, és a szünet előtt sajnos utolért bennünket a Ferencváros. Balátlövőnk, Herceg Mirko elrontott egy lövést még a végén, így meg kellett elégednünk a döntetlennel az első harminc percet követően.
Csakúgy, ahogy az első félidő elején, a jól játszó Grega Krecic talált be először, majd a másodikat is ő szerezte. A 34. perctől aztán egy nagyon lendületes játékot produkáltak játékosaink, melynek köszönhetően pillanatok alatt négy góllal vezettünk. Szám szerint 23:19 volt ekkor az állás. Ezt követően továbbra is szoros, kemény csata folyt a pályán, melyben főként együttesünk diktálta a tempót. Így nem csoda, hogy biztosan tudtuk tartani a kettő-három egységnyi előnyünket. Az 54. percben mi kértünk időt 30:27-nél, de ez úgy látszik, minket zavart meg kissé, hiszen a folytatásban kettő vendégtalálatot jegyezhettünk, ami azt jelentette, hogy ismét nyílt lett a mérkőzés. Ha lehet, akkor még keményebb csata volt a pályán, mint addig. Így a következő gólra kicsit várni kellett. Ezt pedig egyik beállónk, Matko Rotim szerezte az 59. perc végén. Tíz másodperccel a vége előtt tudott csak a Fradi betalálni emberelőnyben, így, ha minimális különbséggel is, de sikerült hoznunk ezt a rendkívül izgalmas és jó összecsapást. Csurgói KK – Ferencvárosi TC 31:30.