Jól teljesítmény Hanusz Egontól a világbajnokságon

Január 29-én ért véget a férfi kézilabda világbajnokság, melyen Hanusz Egon is részt vett. A Stuttgart kézilabdázója jó teljesítményt nyújtott a versenyen, amikor játéklehetőséget kapott. Ráadásul életében először az egyik mérkőzés legjobbjának is megválasztották. Elmondása szerint, nagyon sok fejlődést és tapasztalatot jelent számára, hogy a német élvonalban játszik.

Jól teljesítmény Hanusz Egontól a világbajnokságon

Hazánk válogatottja is résztvevője volt a január 11-e és 29-e között zajló férfi kézilabda világbajnokságnak. Csapattagként pedig több mérkőzésen pályára léphetett Hanusz Egon, aki jelenleg klubszinten a német élvonalban játszik.

 

A csoportmérkőzések során Portugália, Izland és Dél-Korea volt az ellenfél. Előzetesen úgy gondolták, a kettő erős csapat közül az egyiket mindenképpen meg kellene verni a kitűzött cél reális elérése érdekében. A továbbjutást követően jöttek a középdöntő csoportmérkőzései Svédország, Brazília és a Zöld-foki Köztársaság ellen. A középdöntő küzdelmeiből való továbbjutással a magyar válogatott elérte a minimálisan kitűzött célt. A legjobb négy közé jutásért azonban következett a későbbi világbajnok.

 

Egonnak a világbajnokságot követően egyhetes pihenő jutott. Ezt követően ugyanis már vissza kellett térnie német klubcsapatához, a Stuttgarthoz, ugyanis az első bajnoki mérkőzésére február 12-én, vasárnap került sor.