Névadójára emlékezett az Eötvös József Sportiskolai Általános Iskola

Névadója előtt tisztelgett február 2-án, csütörtökön délelőtt az Eötvös József Általános Iskola nevelőtestülete, diákjai és a meghívott vendégek. Ünnepi beszédet az intézmény igazgatója mondott, majd a tanulók műsort adtak a Batthyányi-kormány vallási és közoktatási miniszterének emlékére. A hagyományoknak megfelelően ez alkalommal hirdették ki a tantárgyversenyeken elért eredményeket és adták át a jól megérdemelt jutalmakat.

Névadójára emlékezett az Eötvös József Sportiskolai Általános Iskola

Minden év február eleje az ünneplés jegyében telik az Eötvös József Általános Iskolában. Ekkor tartják meg ugyanis az Eötvös Napot. Az eseményre idén 2-án, csütörtökön délelőtt került sor, a névfelvétel pontos napján. Ünnepi beszéde elején Sikesdi Veronika igazgató egy Vass Albert gondolatot idézett, mely így hangzik: „Az a dolgom, hogy hidat építsek a múlt és a jövendő között. És hogy ennek a hídnak a pilléreibe beleépítsek mindent, amit a múltból a jövendőbe átvinni érdemes.”

 

Az ünnepi műsorban egy országgyűlési jelenetet adtak elő a 6/A osztályos tanulók, miként kerültek elfogadásra a vallási és közoktatási miniszter meghatározó törvényjavaslatai.

 

Mindig nagy izgalom előzi meg a tanulmányi versenyek díjainak átadását. Ilyenkor osztályonként sorolják fel a nyerteseket, akik örömmel veszik át munkájukért járó jutalmukat. Erre az Eötvös Nap ünnepi részének a zárásaként került sor, a Szózat eléneklése előtt.