Újabb győzelem hazai pályán

Második hazai mérkőzését is megnyerte férfi kézilabda csapatunk. A különbség ezúttal is három gól lett, mint az elsőn. Hiába játszottunk jól mindkét félidő első felében, a Budakalász jól használta ki érthetetlen módon visszaeső játékunkat. A végén kellett a jó csurgói kapusteljesítmény a biztos győzelemhez.

Újabb győzelem hazai pályán

A Budakalász volt az ellenfele férfi kézilabda együttesünknek október 1-jén, szombaton a második hazai összecsapásán. Szorosan alakult a meccs eleje, de az előny folyamatosan nálunk volt. A tizedik perctől kettő-három gólra tudtuk növelni a távolságot, de továbbra is nagyon kellett az összpontosítás, mert a vendégek azért szívósan, jól küzdve játszottak. Sajnos ennek meg is lett az eredménye, hiszen a 21. perc elején kiegyenlítettek. Ekkor 10:10 volt az állás. Talán a legbizonytalanabb az emberelőnyünkben volt a játékunk, nem nagyon tudtunk lövőhelyzetbe sem kerülni érdekes módon. Grega Krecic találatával vettük vissza a vezetést, de a Budakalász folyamatosan tapadt ránk. Szerencsére csak az egyenlítésig jutottak, fordítani nem tudtak. De ez köszönhető volt kapusunknak, Füstös Ádámnak is, aki a félidő előtt több bravúrt is bemutatott. Az utolsó pillanatban hetest hárított, így a félidőben 13:11-es csurgói előnyt mutatott az eredményjelző.

 

Magabiztosan kezdtük a második játékrészt is. Védekezésünk és támadásunk egyaránt jó volt, ami az eredményben is megmutatkozott. Ahogy múltak a percek, egy kicsit mindig tudtuk növelni a különbséget. A 41. percben öttel vezettünk, 21:16-ra. Ezt sokáig tudtuk tartani, sőt Mitar Markez találatával hattal léptünk meg. Valamelyest feljebb tudtak kapaszkodni a vendégek, de ez három gólnál jobban nem sikerült. Ennek ellenére sajnos szorosan alakult a végjáték. Az utolsó percekben másik kapusunk, Holló Balázs mutatott be több nagyszerű védést, így gyakorlatilag nagyban volt neki köszönhető, hogy nem kellett izgulnunk a mérkőzés végkimenetelét illetően. Csurgói KK – CYEB-Budakalász 30:27.

 

Ezzel a győzelemmel összesen hét pontot szerezve ötödikek vagyunk jelenleg a tabellán.