További híreink

 • Közélet
 • Sport
Megyei foglalkoztatási paktum szakmai találkozója
Rendkívüli ülést tartott a képviselő-testület

  Rendkívüli ülést tartott városunk képviselő-testülete. Kettő előterjesztés várt döntéshozatalra. Az elsőben megválasztották a Városgazdálkodási Kft. Felügyelőbizottságának a tagjait, majd a Sótonyi László Sportcsarnok felújításának és bővítésének negyedik ütemének az elindításáról határoztak.

  Hatvanan ültek asztalhoz ultizni

   Januárban fontos, tradicionális eseményre kerül sor minden évben a Hegyigazdák Egyesületének életében, hiszen ekkor kerül sor a nagy népszerűségnek örvendő ulti versenyükre. A rossz időjárás ellenére is hatvanan jöttek el, hogy megmérettessék magukat, ezúttal ki lesz a legjobb kártyás. A végső győztes ezúttal csurgói versenyző lett, Polgár István személyében. Grujber János főszervező elmondása szerint, nagyon szeretik az ultisok a csurgói versenyt, hiszen a résztvevők szinte egész napos ellátásban részesülnek az ehhez képest alacsony nevezési díjért.

   Február 1-jétől indul a csurgó járási foglalkoztatási paktum
   Második alkalommal tartották Csurgón a megyenapot

    Ismét Csurgón került megrendezésre a megyenapi közgyűlés, melyet minden évben január 6-án tartanak meg. A megyecímer adományozásának 519. évfordulója alkalmából megtartott eseményen Bíró Norbert, a közgyűlés elnöke, valamint a rendezvény díszvendége, Steinbach József református püspök mondott ünnepi beszédet. Ez alkalommal is átadásra kerültek a „Somogy Polgáraiért Díj”-ak. Az idei kitüntetettek között volt dr. Orbán Csaba, az Egészségügyi Centrum igazgató főorvosa, illetve az iharosi Szent László Király Lovagrend.

    Szentkirályi Attila kiállítása a közösségi házban

     Gyönyörű tájképekből álló kiállítás nyílt a közösségi ház kupolatermében. Hét év után hozta el Csurgóra a festményeit ismét Szentkirályi Attila. Bevallása szerint nagy szerelme a természet, a táj, melyet filozófiai szemüvegen keresztül is igyekszik szemlélni, megismerni magát a létezést. A tárlatot Szászfalvi László országgyűlési képviselő nyitotta meg, aki több szempontból is méltatta a művészt és munkásságát.

     Megkezdte felkészülését a csurgói női kézilabda csapat
     Megkezdték a felkészülést a férfi kézilabdázók

      Megkezdte négyhetes felkészülését NB I-es férfi kézilabda együttesünk. Az erősítő és a taktikai edzések mellett négy edzőmérkőzést is játszik majd a csapat. Egy-két játékos betegségével együtt is teljes a keret, egyedül fehérorosz jobbátlövőnk, Aleh Astrashapkin hiányzik, aki országa válogatottjával a jelenleg zajló franciaországi világbajnokságon vesz részt. Hálóőrünk, Bartucz Laci sajnos egy sérülésnek is köszönhetően, ezúttal nem tudott bekerülni a magyar csapatba, amely szintén világbajnoki résztvevő.

      Az EHF Kupa harmadik körében a Csurgói KK

       Az EHF Kupa második fordulójának visszavágóján dicséretesen küzdött a belga Bocholt csapata. A Sótonyi legénység azonban a sorozatos hibák és kihagyott ziccerek ellenére nem adta fel. Küzdött a Csurgó és az akaraterő vitte őket a siker felé vezető úton. Az izgalmas hajrá végén egy gólos hazai siker született, így továbbjutott a Csurgói KK a nemzetközi kupa harmadik fordulójába.

       Formalitásnak tűnik a visszavágó
       Megkezdte szereplését a női utánpótlás labdarúgó csapat

        Történelmi pillanatokra került sor csütörtökön délután a labdarúgó pályán, ugyanis városunk történetében először játszott hivatalos bajnoki mérkőzést a nem rég szerveződött csurgói női utánpótlás együttes. Tagjai egyelőre a református iskolából és az Eötvös Általános Iskolából jöttek, de természetesen várják a többi csurgói oktatási intézményekből is a focizni szerető hölgyeket. Az első összecsapáson a Barcs volt az ellenfél, ahol természetesen nem az eredmény volt a fontos.

        Megkezdték a felkészülést férfi kézilabdázóink

         Sótonyi László egyelőre heti tíz edzést vezényel. A programba több felkészülési mérkőzést is tervezett, hiszen ebben az évadban nem lesz rájátszás. éppen ezért már az elejétől éles meccseket kell játszania együttesünknek. Az első mérkőzésre első hétvégéjén kerül sor a nemzetközi kupa keretén belül, egy norvég csapattal szemben.

         Hírek a közelmúltból

         Hír archívum