További híreink

 • Közélet
 • Sport
„Tök-jó” nap a Mesevár Óvodában
A kapcsolattartás a lényege a „Szeretethíd”-nak

  Ebben az esztendőben is megrendezte a református iskola a „Szeretethíd” elnevezésű délutánját. A fiatalokat várták a közösségi házba, ahol egy rövid áhítat után kezdődtek meg a programok. A város iskoláiból érkező diákokat táncház, kézműves foglalkozások, énektanulás és újdonságként arcfestés várta. Ezen kívül teával és pogácsával kedveskedtek nekik a csokonaisok. Közben mindenki elhelyezhette üzeneteit, imakéréseit a Szeretethídon.

  Kezdődik a fűtési szezon
  Kerékpártúra a város múltjának a megismerésére

   Szintén a Csurgói Őszi Napok keretén belül került sor arra a kerékpáros túrára, melynek végállomása az Alsok-sarkadi városrész volt. Célja, hogy a kirándulás során a résztvevők megismerhessék több csurgói nevezetes, érdekes hely múltját, hiteles történetét. Az önkormányzat előtti szökőkúttól induló, szombat délelőtti program szervezője Vargáné Hegedűs Magdolna volt, aki egyben a történelmi ismertetőket is tartotta.

   Huszonnégyen vettek részt a népmesemondó versenyen

    Az idei Csurgói Őszi Napok keretén belül ismét megrendezésre került a közösségi házban a népmesemondó verseny. A negyedik alkalmon 14 alsó és 10 felső tagozatos általános iskolás vett részt. A zsűri elnökének elmondása szerint, évről-évre jobb, színvonalasabb produkciókat adnak elő a versenyzők. Nem véletlen, hogy idén először a felsősök között nem tudtak dönteni, ki volt a legjobb mesemondó, így ketten is első helyezettek lettek. Kósáné Kisgéczi Gabriella a gyermekek iskolai tanulását illetően, nagyon hasznosnak tartja ezeket az irodalmi megmérettetéseket.

    Az EHF Kupa harmadik körében a Csurgói KK
    Formalitásnak tűnik a visszavágó

     Remek második félidei játékával magabiztos győzelmet arattak férfi kézilabdázóink Belgiumban, a nemzetközi kupa második fordulójának első találkozóján. A házigazda Achilles Bocholt a huszadik percig tudott vezetni, de onnét már végig együttesünk dominált. A 11 gólos győzelemmel ott állunk a továbbjutás küszöbén. A visszavágóra október 15-én, szombaton 15 órakor kerül sor a Sótonyi László Sportcsarnokban.

     Megkezdte szereplését a női utánpótlás labdarúgó csapat

      Történelmi pillanatokra került sor csütörtökön délután a labdarúgó pályán, ugyanis városunk történetében először játszott hivatalos bajnoki mérkőzést a nem rég szerveződött csurgói női utánpótlás együttes. Tagjai egyelőre a református iskolából és az Eötvös Általános Iskolából jöttek, de természetesen várják a többi csurgói oktatási intézményekből is a focizni szerető hölgyeket. Az első összecsapáson a Barcs volt az ellenfél, ahol természetesen nem az eredmény volt a fontos.

      Megkezdték a felkészülést férfi kézilabdázóink
      Harmadik hely az országos versenyen

       Harmadik helyen végzett a Superwoman's Senior Kézilabda Klub csapata. A klub 20102-ben alakult azzal a távlati céllal, hogy mindenképpen versenyeken szeretnének indulni. Országos bajnokságon most indultak először, és a jó nevekből álló mezőnyben végül sikerült felállni a dobogóra, a +33-as kategóriában.

       Folyamatosan bővül a sportegyesület

        Évről-évre bővül a Superwoman's Senior Kézilabda Klub. Az új tagok mellett új sportágak is csatlakoztak az egyesülethez a karatésok és az asztaliteniszezők személyében. Ezzel több lehetőség nyílhat meg számukra, hiszen a Superwoman's Senior Kézilabda Klub folyamatosan keresi a pályázati forrásokat, amelyek megkönnyítik a működésétt. Jelenleg kettő nyertes pályázatuk van, különböző rendezvények megvalósítására. Ez segíti többek között a július végén kezdődő háromhetes programjukat is, amelyek különböző korosztályoknak számára segíti az egészségmegőrzést.

        Hírek a közelmúltból

        Hír archívum