További híreink

 • Közélet
 • Sport
Tájékoztató a Covid-ellátó Nagyatádi Kórház helyzetéről
Megkezdődött az adventi időszak

  November 29-én elkezdődött a várakozás időszaka. Hegedüs Gábor evangélikus lelkész nagyon fontosnak tartja ezt a karácsonyt megelőző négy hetet. Adventi gondolataiból azt is megismerhetjük, honnét ered a gyertyagyújtás és a koszorúkészítés hagyománya.

  Ki válassza a Csokonait?

   Az általános iskolák végzősei már lázasan olvasgatják az iskolák felvételi tájékoztatóit. Az ilyenkor rendezett pályaválasztási nyílt napokat a járványügyi helyzet felülírta. Ebben a helyzetben az intézmények az internet segítségével tájékoztatják a nyolcadikosokat. A Csokonai Református Gimnázium a felvételi tájékoztatójában hat tagozat mellett számtalan lehetőséget kínál azoknak a tanulóknak, akik őket választják.

   Szeretetszolgálat a szociális dolgozók munkája
   100 éves jubileumát ünnepli idén a Csurgói Torna Klub

    Csurgó város múltjáról szóló sport témájú kutatások egészen az 1880-as évekig nyúlnak vissza. Nem csak a szellemi élet, a helyi sport központja is a Református Főgimnázium volt, de 1920-tól már egyesületi sportról is beszélhetünk, hiszen abban az évben báró Inkei Pál elnökletével megalakult a Csurgói Move Sportegyesület. A ma Csurgói Torna Klub néven ismert labdarúgó egyesület több névváltozáson ment át az eltelt 100 év alatt,, mely során voltak dicső és kevésbé fényes időszakok.

    Átadás előtt az új kerékpárút

     Régi óhaja teljesülhet a kerékpárral közlekedőknek. November végére várhatóan átadásra kerül az-Alsoktól a Városi Uszodáig tartó biciklis út. A város polgármesterének ígérete szerint a forgalomtechnikai engedély után elkészülnek az útburkolati jelek, kijavítják a lefolyókat és kettőszázötven fát is ültetnek.

     Szoros mérkőzésen vereség a Ferencváros otthonában
     Sima idegenbeli siker Cegléden

      Kereken tíz gólos győzelmet aratott férfi kézilabda együttesünk Cegléden. A november 14-én, szombaton lejátszott összecsapáson már az első harminc percet követően kilenc gól volt a különbség. Legeredményesebb játékosunk Mladen Krsmancic volt kilenc találattal.

      Átlépték a küszöböt, két csurgói kézilabdázó a magyar válogatottban

       A hazai pontszerzések mellett további kiemelkedő sikerekkel büszkélkedhet a Csurgói KK. Borsos Tamás, Hanusz Egon és Leimeter Csaba meghívót kapott a magyar férfi kézilabda válogatottba. A szűkített keret tagjaként utóbbi kettő nemzetközi mérkőzésen is pályára léphetett. A csurgói nevelésű Hanusz meglepően bátor játékával nemcsak a szakembereket lepte meg, hanem egy ország szurkolt neki, megérdemelten.

       Ezúttal a Komlót sikerült megverni hazai pályán
       Döntetlen a Balatonfüred elleni hazai rangadón

        A koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzet úgy hozta, hogy férfi kézilabda csapatunk ezen a héten is itthon játszotta bajnoki mérkőzését. Az október 22-én, vagyis csütörtökön lejátszott találkozón nagyon komoly ellenfél várt együttesünkre, mégpedig a Balatonfüred.

        Újabb hazai győzelem, ezúttal a Cegléd ellen

         Az Orosháza után a Ceglédet is legyőzte férfi kézilabda együttesünk múlt héten, pénteken. A hazai pályán lejátszott összecsapáson a vendégek nagyjából húsz percig tudták tartani a lépést. A félidőben négy góllal vezettünk, ami a második játékrészben már 11-re duzzadt. A vége 28:19 lett. Külön örvendetes, hogy a fiatal játékosok is lehetőséget kaptak Alem Toskic-tól.

         Hírek a közelmúltból

         Hír archívum