Az újrahasznosításról szólt az előadás

Április 22-én, vasárnap volt a Föld Napja. Ebből az alkalomból került sor előtte héten, csütörtökön egy előadásra a közösségi ház kupolatermében. Itt Deres János beszélt általános iskolásoknak a mindennapi kincseinkről, ezen belül is az újrahasznosításról. A Kolping Nagyváthy Középiskola tanára nagyon fontosnak tartja, hogy minél előbb felvilágosítást kapjanak a diákok, hogy milyen tudatos, felelősségteljes magatartás szükséges bolygónk védelme érdekében.

Az újrahasznosításról szólt az előadás

Világszerte 48. alkalommal került megtartásra április 22-én, vasárnap a Föld Napja. Hazánk 28 éve csatlakozott ehhez a nemzetközi eseményhez, mellyel bolygónk természeti környezetének megóvására szeretnék felhívni a figyelmet. A közösségi ház ebből az alkalomból szervezett egy előadást általános iskolásoknak, ahol Deres János, a Kolping Nagyváthy János Középiskola tanára részletezte, mit is jelentenek a mindennapi kincseink, ezen belül mi a jelentősége is az újrahasznosításnak.

 

Elhangzott az is, szemét és hulladék nem is olyan régen még ugyanazt jelentette számunkra. Ma már viszont különbséget kell tenni közte. A társadalom és a technika rohamos fejlődése egyre több hulladékot, szemetet termel. Éppen ezért rendkívül fontos, hogy megfelelő módon kezeljük, nehogy visszafordíthatatlan folyamat induljon el. Deres János erre is jó példát hozott fel, az újrahasznosítás egyre növekvő szerepéről.

 

Deres János nagyon fontosnak tartja, hogy minél fiatalabb korban szembesüljenek a hulladék problémájával a diákok. Ezért is örült a felkérésnek, hogy tartson előadást az általános iskolásoknak.