Szentmisét is tartott Csurgón a megyéspüspök

Csurgóra látogatott Varga László megyéspüspök a Kolping Nagyváthy János Katolikus Középiskola meghívására. Elsőként szentmisét tartott, majd egy fórum keretében beszélgetett a diákokkal, majd a pedagógusokkal. Nagyon fontosnak missziójának tartja, ahogy ő fogalmazott, hogy „fellobbantsa az Örömhír tüzét a fiatalok lelkében, megvilágítsa számukra, hogy a Szentlélek, a Szeretet bennük is ott lakozik”.

Szentmisét is tartott Csurgón a megyéspüspök

A tanév vége közeledtével nagyon fontos eseményre került sor a Kolping Nagyváthy János Katolikus Középiskolában. Az intézménybe látogatott ugyanis Varga László, akit tavaly március 25-én nevezett ki Ferenc pápa kaposvári megyés püspökké, és akit Erdő Péter bíboros, érsek szentelt fel ezt követően.

 

Varga László megyéspüspök fórumot is tartott a tanulóknak és tanároknak egyaránt. Nem véletlenül beszélgetett külön a diákokkal, hiszen egyre kevesebb fiatal megy el a templomokba a szentmisékre, istentiszteletekre. Csurgón mindkét középiskola egyházi fenntartás alatt működik, amit nagyon jó dolognak tart, de véleménye szerint a fiatalok eléréséhez több mindenre van szükség.

 

Az intézmény igazgatónője örömér fejezte ki, hogy a nagyváthys diákok rendkívül érdeklődőek voltak, készültek az új megyéspüspökkel való találkozásra.

 

Összegzésként elmondható, jó ötletnek bizonyult a meghívás, hiszen egy rendkívül hasznos és tartalmas napot tölthettek el diákok és tanárok egyaránt Varga Lászlóval. A látogatás közös ebéddel ért véget.