Megtartotta az idei év első ülését a képviselő-testület

Megtartotta az idei év első ülését a képviselő-testület. A kettő helyi kiosztású anyaggal együtt összesen tizenegy napirendi pont várt megtárgyalásra, melyek közül mindegyik elfogadásra került.

Megtartotta az idei év első ülését a képviselő-testület

Kilenc előterjesztés pont várt volna városunk képviselő-testületének ez évi első ülésén megtárgyalásra, de kettő helyi kiosztású anyaggal együtt tizenegyre bővült. A január 25-én, csütörtökön délután megtartott döntéshozatalon elsőként a természetbeni, szociális ellátásokról szóló önkormányzati rendelet került módosításra.

 

A mindenki által történő elfogadását követően a III. számú, felnőtt háziorvosi körzetre vonatkozó megbízási szerződés díja került 350 ezer Ft-tal megemelésre, majd egy ingatlan eladásának a pályáztatása volt a téma. A testület nyilván támogatta az előterjesztést, egyhangúan. Viszonylag hosszasabb vitát hozott a városban megvalósítandó kerékpáros pumpapálya kialakítása. Ezt az Oktatási Bizottság nem, a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság viszont támogatta. Ehhez jött egy ellenvélemény, melyre a polgármester reflektált. A témához érkezett a továbbiakban egy kérdés is. Végül egy ellenszavazat és kettő tartózkodás mellett a pályázat beadásáról döntöttek a képviselők úgy, hogy az állami támogatás elnyerése esetén visszakerül a testülethez a téma.

 

A folytatásban új műszaki ellenőrt választottak a szálloda és élményfürdő építésének a folytatásához, elfogadták a testület idei évi munkatervét, az átruházott hatáskörben hozott döntésekről és a lejárt határidejű határozatokról szóló beszámolókat, illetve meghatározták az önkormányzatnál a hivatali munkaszüneteket, majd jött a turisztikai és kulturális feladatokról szóló közszolgáltatási szerződés. Erre mindenki „igen”-nel szavazott.

 

A két ülés közötti tisztségviselői tevékenységekről szóló beszámolóknál felvetődött egy kérdés, melyre ismét csak Füstös János polgármester válaszolt. Nyilván ez az előterjesztés is egyhangú támogatást kapott. Az ülés a zárt résszel fejeződött be.