Segítség a pályaválasztási döntésben

Megkezdődtek Csurgón is a pályaválasztási fórumok és események. A résztvevő hetedik és nyolcadik osztályos tanulóknak maholnap dönteniük kell a jövőjükről. Ebben a döntésben segítenek a pályaorientációs napok. Az elmúlt héten az Eötvös József Sportiskolai Általános Iskolában rendeztek ilyen eseményt.

Segítség a pályaválasztási döntésben

A pályaválasztás központi mozzanata a pályaválasztási döntés. Ezeket a döntéseket segíthetik a pályaorientációs napok, alkalmak. Az Eötvös József Sportiskolai Általános Iskolában minden tanévben megrendezésre kerülnek ezek a programok. Idén három középiskola mutatta be a lehetőségeit. A mostani napon először vettek részt az eseményen a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola felső tagozatos tanulói.

 

Az igazgatónő kiemelte, hogy ezek az alkalmak azért is hasznosak, mert itt helyben közvetlen információkhoz juthatnak az érdeklődő tanulók és szülők. A pályaorientációs napon a kiállító iskolák információk tömegével látták el a diákokat, akik közül többnek is konkrét elképzelései vannak.

 

Az Eötvös Iskola intézményvezetője szerint a szülők bevonásával is segíthetik a pályaválasztási döntést. A szakember kihangsúlyozta, hogy már hetedik osztályos korban kellene elkezdeni a felkészülést.