Tizenkettő előterjesztés a novemberi ülésen

Múlt heti, rendkívüli döntéshozatalát követően, 30-án megtartotta soros ülését városunk képviselő-testülete. Ezen az alkalmon tizenkettő előterjesztést vitattak meg a három helyi kiosztású anyaggal együtt. Végül az összes elfogadásra került.

Tizenkettő előterjesztés a novemberi ülésen

Novemberi, soros ülését tartotta a képviselő-testület 30-án, csütörtökön a délutáni órákban. A múlt heti, rendkívüli döntéshozatalon kettő, míg ezen tizenkettő előterjesztés várt megtárgyalásra. Ebből három került pluszban felvételre. Elsőként az önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatát módosították, majd következett a Városgazdálkodási Kft-vel kötött közszolgáltatási szerződés megújítása.

 

A szerződésben foglaltak pontosítását és azzal együtt az egész elfogadását követően létrehozták a Hulladékgazdálkodási Vagyont Működtető Nyugat-somogyi Önkormányzati Társulást, illetve jóváhagyták ennek a megállapodását. A folytatásban arról döntöttek, hogy a történelmi jelentőséggel bíró Basa-kút melletti kettő magánkézben lévő ingatlan az önkormányzat tulajdonába kerüljön ingyenesen. A megvitatása folyamán előtérbe került, milyen felújítási tervei vannak a pályázat kapcsán az önkormányzatnak.

 

Ötödikként arról határoztak, hogy az önkormányzat szerződést köt a Szentán található Mini Land Családi Bölcsődét működtető Török Alíz egyéni vállalkozóval, ugyanis a Városi Bölcsőde jelenlegi 12 gyermekes férőhelye folyamatosan be van töltve, az igények pedig nagyobbak. Az óvodai feladatok ellátására viszont nem kötött köznevelési szerződést az önkormányzat Török Alízzal, aki előzetesen ezt is kérte. Hetedikként megválasztották a június 9-én tartandó Európa Parlamenti képviselői, illetve önkormányzati képviselői választásra a Helyi Választási Bizottság tagjait és póttagjait. A folytatásban egy tájékoztató hangzott el arról, hogy a jelenlegi fogorvosi ellátást biztosító dr. Laczkó Dávid Balázs felmondta a szerződését január 31-vel, így az önkormányzatnak február elsejétől gondoskodnia kell a feladatellátás megszervezéséről. Az első helyi kiosztású előterjesztés az Egészségügyi Centrum intézményen belüli és a Nagyatádi Körházzal intézmények közötti szakorvosi óraszám átcsoportosítás volt.

 

A támogatása után egy Csokonai utcai önkormányzati lakás volt a téma, amelynek megvételére nem érkezett a kiírt határidőig jelentkező, így új pályázat kiírásáról döntöttek. A Csokonai u. 14. sz. alatti üzlethelyiség eddigi bérlője felmondta a szerződést. A testület most úgy döntött. Értékesítésre jelöli ki és így írja majd ki a pályázatot rá. Zárásként a két ülés közötti tisztségviselői tevékenységekről szóló tájékoztatókat vették tudomásul a képviselők. Itt Ilia Csaba kettő problémát vetett fel. Az elsőre Fábián Anita jegyző, a másikra Tóth Sándor, a Beruházási és Műszaki Iroda vezetője válaszolt. A novemberi, soros ülés zárt döntéshozatallal ért véget, ahol kiválasztásra került az idei Festetics György emlékére alapított városi ösztöndíj nyertese.