Több lakossági probléma a közmeghallgatáson

A testületi ülést követően közmeghallgatásra került sor a Sótonyi László Sportcsarnok első emeleti termében. Témája az önkormányzat 2024-ben várható pénzügyi és gazdasági helyzete volt. Az erről szóló beszámolót követően több lakosság által vélt probléma is elhangzott, melyre Füstös János polgármester válaszolt.

Több lakossági probléma a közmeghallgatáson

Törvényi kötelezettségének tett eleget a képviselő-testület, amikor november 30-ai ülését követően közmeghallgatást hirdetett. Helyszíne a Sótonyi László Sportcsarnok első emeleti terme volt. Itt elsőként Füstös János polgármester köszöntötte az érdeklődőket, majd Csenei Áron, a Közgazdasági Iroda vezetője ismertette bevezetésként a rendezvény fő témáját, az önkormányzat 2024-ben várható pénzügyi és gazdasági helyzetét, kiemelve a beruházásokat, fejlesztéseket.

 

Az érdeklődők közül többen is felszólaltak. A kritikákra észrevételekre Füstös János polgármester válaszolt. Elsőként az uszoda uszoda jelenlegi helyzetére, kihangsúlyozva a látogatottság nagy problémáját.

 

Természetesen szó volt a szállodai beruházásról is, többek között válaszolva arra kérdésre, miszerint eddig mennyibe került és mennyi kell a befejezéséhez.

 

A harmadik téma, amit többen is megemlítettek az az Ipari Park volt. Előjött az ügyvezető fizetése, de Füstös János elmondta, nem kap semmiféle bérezést. Emellett hiányolva volt a marketingtevékenysége is, melyhez városunk polgármestere szolgált információval.

 

További témák is előkerültek még, mint például a csapadékvíz elvezetése, vagy az önkormányzat hitelállománya, illetve a központ fejlesztések, melyek ez év végééig el kel, hogy készüljenek. A közmeghallgatás a késő esti órákban ért véget.