Ünnepség Csokonai születésének 250. évfordulóján

Egész napos ünnepségre került sor november 17-én a református gimnázium dísztermében, Csokonai Vitéz Mihály születésének 250. évfordulója alkalmából. A megnyitón köszöntőkre hangzottak el, melyek előtt egy rövid színpadi előadásra is sor került, melyet az iskola diákjai adtak elő.

Ünnepség Csokonai születésének 250. évfordulóján

1773. november 17-én született Csokonai Vitéz Mihály, vagyis pontosan 250 éve. Ebből az alkalomból egész napos ünnepséget szervezett nevét viselő gimnáziumunk dísztermében. A megnyitón elsőként egy rövid színjátékot láthattak a résztvevők, melynek szereplői természetesen az intézmény diákjai voltak.

 

A megnyitó folytatásában köszöntők hangzottak el. Jakab Istvánnak, az iskola igazgatótanácsa elnökének rövid gondolatait követően Füstös János polgármester zárta a köszöntők sorát.

 

A megnyitón elhangzott még Bertók László Csokonai c. verse is Gazda Gergő tolmácsolásában, majd a folytatásban neves szakemberek tartottak előadást nemzeti költőnkről. Zárásként került sor az ünnepség alkalmából kiírt diákpályázat eredményhirdetésére, a jutalmak átadására, majd ezt követően mintegy háromnegyed órás koncertre, Csokonai megzenésített verseiből.