A Kolping Nagyváthy Középiskola adott otthont a nemzeti ünnepnek

Zászlófelvonással és koszorúzással kezdődött pénteken a délutáni órákban az 1848/49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett városi ünnepség. Ezt követően a program a Kolping Nagyváthy János Katolikus Középiskolában folytatódott, ahol Füstös János polgármester mondta el ünnepi gondolatait. Műsort ezúttal az eseménynek otthont adó intézmény diákjai adtak.

A Kolping Nagyváthy Középiskola adott otthont a nemzeti ünnepnek

Március 15-e hazánk egyik kiemelkedő nemzeti ünnepe, amikor az 1848/49-es forradalomra és szabadságharcra emlékezünk minden esztendőben. Csurgón erre csütörtökön, a késő délutáni órákban került sor. Az esemény a Petőfi téri Országzászlónál kezdődött, ahol elsőként nemzeti imádságunk, a Himnusz hangjai alatt került felvonásra a magyar zászló. Ezt követően pártok, civil szervezetek, intézmények, iskolák koszorúzták meg az itt található Petőfi szobrot. Az ünnepség itt zajló részében az Overtones Alapfokú Művészeti Iskola szolgáltatott élő zenét mindvégig. A koszorúzás végén a résztvevők a Kolping Nagyváthy János Katolikus Középiskola aulájába vonultak, ahol Füstös János polgármester mondott beszédet. Elsőként kiemelte, ez a 176 éve történt esemény nagyban megváltoztatta nemzetünk életét, és minden tavasszal újra és újra erőt ad a magyarságnak.

 

A nemzeti ünnepre a házigazda Kolping Nagyváthy János Katolikus Középskola diákjai rendkívül színvonalas műsorral készültek, melyben részt vettek a Nagyatádi Fürjecske Néptánc Egyesület fiataljai, illetve Sikter Barnabás.

 

A március 15-ei ünnepség állófogadással folytatódott, ahol a rendezvénynek otthont adó középiskola igazgatója mondott köszöntőt, melyben megemlítette, hogy március 15-e a Magyar Sajtó Napja is.

 

Vargáné Nagy Viola a pezsgős koccintást megelőzően vendégségbe hívta a jelenlévőket. Az ételek sokaságát az itt tanuló diákok és az őket a szakmára tanító oktatók készítették és tálalták fel nagyon színvonalasan. Nyilván vonzották a megterített asztalok a vendégeket, a fellépőket egyaránt. Idén ezzel ért véget városunkban a március 15-ei ünnepség.