Nagyszabású tűzoltó ünnepség lesz május 3-án Csurgón

Idén ünnepli megalakulásának 150. évfordulóját a Csurgói Önkéntes Tűzoltóság. Ebből az alkalomból május 3-án nagyszabású rendezvényre kerül sor, melynek része egy történelmi kiállítás a Helytörténeti Gyűjteményben. Erre várják az intézmény munkatársai a lakosság segítségét, aki bármilyen ereklyével rendelkezik a tűzoltóság kapcsán.

Nagyszabású tűzoltó ünnepség lesz május 3-án Csurgón

1874. március 22-én egy bál egy jótékonysági bál szervezésének köszönhetően alakult meg Somogyban az első tűzoltóság. Mindez a csurgói történelem egyik fontos részeként. A 150 éve történt esemény tiszteletére jubileumi rendezvényre kerül sor Csurgón a vármegyei tűzoltóság ünnepi közgyűlésével egybekötve. Ennek részeként szeretnének a Helytörténeti Gyűjtemény munkatársai egy kiállítást megszervezni, melyben a lakosság segítségét is kérték.


Jelen pillanatban Csurgón létezik a Önkormányzati Tűzoltóság 12 fővel. Emellett létezik a Reményi Samu Tűzoltó Egyesület, melynek aktív tagjai a főállású tűzoltók, beleértve Benedek György elnököt is, aki szintén igyekszik mindent megtenni az ünnepi rendezvény minél színvonalasabb lebonyolítása érdekében, így segítséget nyújt a kiállítás létrehozásában is.

 

Ahogy Petlánovics Eszter gyűjteménykezelő elmondta, a kiállítás kapcsán várták a lakosságtól a tűzoltósági emléktárgyakat, melynek a bevitelét március 14-ig kérték. Most azonban úgy döntöttek, meghosszabbítják ezt a határidőt április 8-ig.


A jubileumi ünnepséget május 3-án, pénteken szeretnék megtartani.