Nemzeti operák és Kodály népzenéi az interaktív énekórán

Interaktív énekóra került megrendezésre a református gimnázium Dísztermében. Ennek keretében a Honvéd Férfikar pár szólistája adott elő nemzeti operaszámokat, illetve műsoruk második felében Kodály Zoltán népzenéit hallhatták a jelenlévő diákok. Mindez a közösségi ház kihelyezett programjaként valósult meg, a Csurgó által elnyert Petőfi Program pályázatnak köszönhetően.

Nemzeti operák és Kodály népzenéi az interaktív énekórán

Kitűnő énekesek előadásától volt hangos március 20-án, szerdán a kora délutáni időszakban a református gimnázium. A Csurgó által sikeresen pályázott Petőfi Programnak volt ez a közösségi ház által kihelyezett egyik programja a 18 közül, melyre megtelt diákokkal a Díszterem. A Honvéd Férfikar szólistái közül érkeztek öten vendégségbe egy zongorista kísérővel, kettő különálló műsorral, különböző stílussal készülve.


Rövid szünetet követően, a nemzeti operák után a második részben Kodály Zoltán népdalaiból hangzott el egy válogatás, amelyik Frech Zoltán elmondása alapján tulajdonképpen egy kis történetet mesélt el, főként a kisebb, fiatalabb tanulóknak készülve ezzel.