Petőfi-programok Csurgón

Zajlanak a Petőfi-programok Csurgón. Egy pályázat keretében Somogyban másodmagával nyert városunk egy kulturális pályázaton, melynek keretében 18 esemény kerül megrendezésre. Ezek az általános és középiskolákban, illetve a különböző intézményekben, valamint később az átadott közösségi házban zajlanak.

Petőfi-programok Csurgón

A Kulturális és Innovációs Minisztérium újra kiírta a Petőfi Sándor Program pályázatot, melyet a Nemzeti Művelődési Intézet koordinál országszerte. Célja, hogy minőségi kulturális szolgáltatások, rendezvények jussanak el a kistelepülésen élők számára. Ebben kettő somogyi nyertes lett a 2023-2024-es évre vonatkozóan. Az egyik Csurgó, amely egy sajtótájékoztató keretében lett hivatalosan bejelentve február végén a Polgármesteri Hivatalban. Mindez összességében 18 rendezvényt vagy rendezvénysorozatot jelent városunkban.

 

A program rendezvényei nem csak általános iskoláinkat érinti, hanem szinte minden intézményt. A rendezvények megtartásának helyszínei közé közé idővel egy újabb fog becsatlakozni, nívós eseményeknek otthont adva. A kívül-belül felújított közösségi ház.

 

A következő programra március 20-án, szerdán kerül sor a református gimnáziumban, amikor a Honvéd Férfikar tart interaktív énekórát. Ennek keretében 12.40-től magyar operák, 13.45-től pedig Kodály Zoltán népzenéi lesznek hallhatók, illetve énekelhetők. Ez célzottan általános és középiskolásoknak szól, de természetesen a szervezők várnak minden érdeklődőt, aki részt szeretne venni benne.